Για φαγητό στη βεράντα του Μαξίμου

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Κάλεσε στη βεράντα του Μαξίμου (χαμερπίμου σήμερα) για φαγητό, λες και είναι το σπίτι του! Το είχε κάνει ποτέ κανένας/μια αυτό; Ποτέ. Όλοι σέβονταν τον κόσμο που αιμορραγεί με τους (όχι τόσο τότε, όσο τώρα) δυσβάστακτους φόρους.

Φανταστείτε να το έκανε ο Σαμαράς αυτό. Θα είχε καεί η Αθήνα σε μια νύχτα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί ήξεραν ότι είναι προσωρινοί υπάλληλοι του κόσμου και ότι δεν πρέπει να προκαλούν.

Οι λιμασμένοι για εξουσία μας προκαλούν συνεχώς. Νομίζουν ότι το κράτος είναι δικό τους (με ένα 15% που έχουν τώρα) και ότι θα μας πατούν στον λαιμό. Μας απειλούν ότι μας παρακολουθούν, συλλαμβάνουν προληπτικά πολίτες, παίρνουν κρατικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και κάνουν βόλτες με τα χρήματα μας. Αυτοί που βγήκαν παράνομα με ψέματα.

Εδώ θα μου πείτε ότι σε χουντο-κατάσταση μεγάλωσε και πήγε στην αντίθετη ταμπέλα (ενώ στην ουσία είναι ίδιας κοσμοαντίληψης) για να του φύγει η ρετσινιά. Έτσι κάνουν αυτά τα άτομα. Μεταφέρουν αυτά που άκουγαν μικρά και έχουν ενστερνιστεί τις καταστάσεις που ήταν τα συμφέροντά τους και είχαν τα οφέλη τους. Αυτά τους φαίνονται φυσιολογικά.

Μας δείχνουν ότι δεν μας υπολογίζουν πως κάνουν ό,τι θέλουν με τους φόρους μας και ότι παίζουν μπάλα στα κρανία μας, όπως και όποτε θέλουν, λέγοντας πάντα τα αντίθετα απ ο,τι κάνουν Αμελητέες ποσότητες και ποιότητες ατόμων έρπουσες πνευματικά μέσα στην κοινωνία.

Εξαρτημένοι από εξουσία από φαγοπότια από ίντριγκα από ψέμα από το <εγώ> τους. Φοβάσαι μην τους πατήσεις ψυχικά και πνευματικά. Έχουν μαζέψει για ευρωβουλευτές άτομα αργόσχολα που μιλούσαν με μεγάλο μίσος μέσα τους, για άτομα που τα σκότωσαν εγκληματίες.

Είναι και μάνα αυτή που μεταφέρει τόσο μίσος μέσα της για άτομα που σκοτώθηκαν άδικα; Αν το έκαναν στο παιδί της τι θα έλεγε ακριβώς; Θα υπάρξουν άτομα που θα τη ψηφίσουν; Θέλουν προσοχή αυτά τα άτομα. Ο άλλος που δεν ξέρει κάποιον να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ,γιατί δεν πάει να ρωτήσει αυτή τη δική τους από το γραφείο του υπουργού τους που επειδή έριχναν τις μολότοφ φίλοι της και κυκλοφορούσε με έπαρση, έχασε το πόδι της;

Όλα αυτά τα ξέρουν και δεν θα άφηναν ποτέ τα παιδιά τους να είναι σε τέτοια μέρη. Βάζουν βραδύνοα άτομα εκεί και όλα για το συμφέρον τους. Τις ψήφους. Αν δεν πάρουν το πνευματικό περιθώριο, τον πνευματικό υπόκοσμο, τους εγκληματίες, τους πολιτογραφημένους, τους διορισμένους τους διαταραγμένους πώς θα σχηματίσουν το ποσοστό τους; Επιδιώκουν το περιθώριο να το κάνουν κανονικότητα και το φυσιολογικό, περιθώριο, φυσικά για έλεγχο των μαζών ( πατρονάρονται εύκολα αυτά τα μυαλά) και για τις ψήφους που συνεπάγονται εξουσία , φαγοπότια ,υποκρισία, δυσαρμονία.

Συμμαχούμε και τους διώχνουμε, δεν τους αντέχουμε. Απομακρύνουμε και αυτούς που τους υποστηρίζουν. Έχουν πρόβλημα με το <εγώ >τους και τον εγκέφαλό τους και αυτοί οι υποστηρικτές τους. Μας βλάπτουν πνευματικά, ως ψυχικοί βρικόλακες. Μας ρουφούν πολλή ενέργεια. Θωρακιζόμαστε με τις πνευματικές μας ασπίδες και σε λίγο θα ψάχνουν το <εγώ> τους στο υπέδαφος. Ας διαβάσουν λίγο για τον Λουδοβίκο και το μέσα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.