Επιτροπή τουρκόψυχων εξέφρασε τα προβλήματα της “τουρκικής κοινότητας Θράκης”….

Τουρκική Επιτροπή Δυτικής Θράκης μετείχε στην 6η ετήσια Σύνοδο της TAG-FUEN

Τουρκική Επιτροπή δυτικής Θράκης αποτελούμενη από εκπροσώπους της ABTTF, του BTAYTD και του DEB, περιέγραψε τις εξελίξεις της επικαιρότητας σχετικά με την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και το κόμμα DEB, εκπροσωπώντας την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, μετείχαν στην 6η ετήσια Σύνοδο της ομάδας εργασίας τουρκικών μειονοτήτων κοινοτήτων της FUEN.

Στην σύνοδο που συνένωσε τουρκικές μειονότητες και κοινότητες που ζούνε σε μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τον Καύκασο, μετείχαν οι ABTTF, BTAYTD και DEB εκπροσωπώντας τους Τούρκους της δυτικής Θράκης, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Ρόδου Κω και Δωδεκανήσων (ROISDER), εκπροσωπώντας τους Τούρκους Ρόδου και Κω, …….. ο Σύλλογος Νέων Κοσσόβου εκπροσωπώντας τους Τούρκους του Κοσόβου, ….. ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός σύλλογος Τούρκων του Κίρτζαλι, εκπροσωπώντας τους Τούρκους της Βουλγαρίας και ο σύλλογος Γκαγκαούζων της Ουκρανίας, εκπροσωπώντας τους Τούρκους Γκαγκαούζους, που βρίσκονται στην Ουκρανία.

Στην Σύνοδο μιλώντας εξ ονόματος της τουρκικής επιτροπής δυτικής Θράκης ο Φατίχ Χουσείνογλου-γενικός συντονιστής του κόμματος DEB και ο Μπουράκ Αντίλ-πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος DEB, έθεσαν τα προβλήματα που βιώνει κατά το τελευταίο διάστημα η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης και είπαν πως το ελληνικό κράτος παραβιάζει την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης και απορρίπτει την εθνική τουρκική ταυτότητα.

Η σύνοδο πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή δύο συνεδριών, σε αυτήν που έγινε μετά το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι της τουρκικής επιτροπής δυτικής Θράκης ανέφεραν πως στην πρώτη περίοδο της επιδημίας του Kovid-19, οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης στοχοποιήθηκαν και κατέστησαν αποδιοπομπαίος τράγος.

……

Batı Trakya Türk heyeti FUEN TAG 6. Yıllık Toplantısı’na katıldı

 

Σχ. : Είναι σαφές πως οι Θρακιώτες που μετείχαν σε αυτήν την σύνοδο, όταν αναφέρονται στους μουσουλμάνους της Θράκης, προτιμούνε όχι το ¨μουσουλμανική μειονότητα¨, ούτε το ¨τουρκική μειονότητα¨, αλλά το ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ¨. 

Αυτό παραπέμπει ή όχι στην Κύπρο ;…

Και ανάμεσα σε όλους παρών βλέπουμε πως ήταν και ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROISDER. Να σημειώσουμε πως ο εν λόγω σύλλογος έχει έδρα και μέλη στην ΣΜΥΡΝΗ και όχι στα Δωδεκάννησα.

Και κατά κάποιο ¨περίεργο¨  τρόπο έχει αξιοσημείωτη οικονομική ευχέρεια.

Οργανώνει συνέδρια, κάνει εκδόσεις κλπ……….

Με τις συνδρομές των μελών του βεβαίως-βεβαίως…

tourkikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.