Ένα οφειλόμενο… “ευχαριστώ” στους Συριζαίους

Γράφει ο Δημήτρης Χαδόλιας

Παρακολούθησα την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος φάνηκε πως έχει νου στέρεο, δομημένο με βασικό χαρακτηριστικό την ιεράρχηση των ζητημάτων και τον καθορισμό προτεραιοτήτων.

Γιατί ποιος άλλος μπορεί να είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος ενός υπουργού Εσωτερικών ενός κράτους όπως η σημερινή Ελλάδα παρά η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους από καθαριστές μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους;

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου πρέπει να είναι το εφαλτήριο, μόνο η πρώτη επαφή με το δημόσιο, και στη συνέχεια πολιτικοί και πολίτες οφείλουν να δώσουν τη λύση. Λύση που θα μονιμοποιεί, που δε αποκόπτει βίαια τους εργαζομένους από την στοργική αγκαλιά της μονιμότητας στο δημόσιο. Και ναι, σε δεύτερη φάση ο πολιτικός οφείλει να προσεγγίσει πια τον πολίτη με κριτήρια εξατομικευμένα, να ερευνήσει τους ειδικούς λόγους που υπάρχουν ανά περίπτωση. να μη του στερήσει την αναβάθμιση της ποιότητας εργασίας και ζωής.

Χρέος κάθε Συριζαίου πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και τους αγώνες του είναι μετά τη μονιμοποίηση να φροντίσει και τα της μετατάξεως οδηγώντας ως άλλος Ιησούς του Ναυή το λαό του στη γη της επαγγελίας του ελληνικού δημοσίου. Και μετά από αυτό όμως χρειάζονται νέοι αγώνες, νέες μάχες, νέο μπαρούτι και φωτιά για να προκηρυχθούν νέες θέσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα και έτσι να ανοίξει πάλι ο ίδιος κύκλος…

Αφού άλλωστε ένας κύκλος είναι η ζωή, οι εποχές, οι καιροί και τα χρόνια όπως θα παρατηρούσε εύστοχα κάποιος που διαθέτει τον στοιχειώδη αριστερό λυρισμό.

Κι αν όμως η πολιτική των κυβερνώντων εξασφαλίζει ένα δίχτυ ασφάλειας στους ημετέτρους, στις κόκκινες καρδιές που χτυπούν στην κοινωνία, (οι μενουμεευρώπηδες ας βασανιστούν μιας και η βάσανος οφείλει να προηγείται της καθάρσεως) ναι είναι αλήθεια, νομοθετούνται συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας, φόροι και εισφορές εκτινάσσονται.

Εδώ δεν πρέπει κανείς να μείνει στο εύκολο, πως κυβερνούν αριστεροί που είναι υπέρ των φόρων για να αναδιανείμουν εκεί που πρέπει και θέλουν, αλλά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι ψηφίζεται και τι εφαρμόζεται, το ότι συρρικνώνονται τα εισοδήματα των πολιτών, η ουσία είναι μία.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πίστεψε και δεν πιστεύει στο πρόγραμμα κύριοι και δεν αναλαμβάνει την ιδιοκτησία και την πατρότητά του. Δεν θα επιβληθεί στις ψυχές των κυβερνώντων μας και δεν θα νομιμοποιηθεί ηθικά ποτέ αυτή η πολιτική. Όσα νέα μέτρα κι αν ψηφιστούν ακόμη κι αν ο συντελεστής ΦΠΑ εκτινάχθηκε στα βασικά διατροφικά είδη, ακόμη κι αν το μεγαλύτερο ποσοστό του ποσού που πληρώνει ο λαός μας για καύσιμο δεν πάει στο ντεπόζιτο αλλά στα κρατικά ταμεία, το μόνο που έχει σημασία είναι πως υπάρχει στο χωροχρόνο μια γωνιά που οι μνημονικές πολιτικές δεν έχουν ισχύ δεν αντιμετωπίζονται ευμενώς.

Αδούλωτα ως άλλη Μάνη και ως άλλο Σούλι παραμένουν τα μυαλά των Συριζαίων υπουργών μας και κάποια στιγμή θα πυροδοτήσουν τη φωτιά της αντιμνημονικής αντίστασης. Οι οιωνοί δείχνουν πως αυτό θα γίνει μισό με έναν μήνα πριν την προκήρυξη των επόμενων εκλογών.

Διαβάζοντας όλα τα ανωτέρω αντιλαμβάνεται κανείς πως το μόνο ευτυχέστερο σενάριο για τη χώρα από την παρούσα διακυβέρνηση είναι κάποια μέρα ξαφνικά ο ουρανός να αρχίσει να βρέχει λεφτά. Κι επειδή κάτι τέτοιο δε θα συμβεί άμεσα, ναι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πορευόμαστε με τον αριστερό ρεαλισμό.

 Υ.Ρ. Ευχαριστώ θερμά τους αρμόδιους για την τιμητική πρόταση ένταξής μου στο δυναμικό της ΕΡΤ αλλά θα αρνηθώ ευγενικά. Άλλωστε δεν είμαι επαγγελματίας και είναι βέβαιο πως εκεί υπάρχουν ήδη οι αξιολογότεροι και αντικειμενικότεροι του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.