Εικόνα αποσύνθεσης

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Αυτή η κυβέρνηση «εξεμέτρησε το ζην», τέσσερα χρόνια κυβερνάει και δεν τα έχει καταφέρει. Εφήρμοσε ένα μνημόνιο πιο σκληρό από τα άλλα δύο και από τους Γερμανοτσολιάδες και τους Κουίσλινγκ  έφτασε να γίνει  ο καλύτερος συνομιλητής της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας.

Είμαστε ενάμισι μήνα χωρίς πρόγραμμα και είδατε τι καλά, ο Τσίπρας πήγε στην ΔΕΘ και μίλησε για όραμα σαν άλλος Λούθερ Κίνγκ,  χαιρέτησε τους Αμερικάνους αφού η Αμερική ήταν τιμώμενη χώρα.

Από πέρυσι τέτοιον καιρό που πήγε στην Αμερική και είδε το φως της Δύσης  και του καπιταλισμού ο Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει. Μεταμορφώθηκε από έναν άνθρωπο που όχι μόνο αυτός,  είχαν  κάψει τις σόλες στις πορείες κατά της Αμερικής, δίκαζαν τον Κλίντον  και έκαιγαν την αστερόεσσα.

Η Ελλάδα είχε μία καλή συνεργασία με την Αμερική  σε πολλά θέματα, η χώρα μας  είναι από τις λίγες που καλύπτουν  το 2% για τις αμυντικές δαπάνες της συμμαχίας,  αυτό γινόταν και από τις άλλες κυβερνήσεις. Τώρα τι άλλαξε;  Ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε μέσα σε ένα χρόνο να κάνει τον «πορτιέρη» των Βαλκανίων και να μας δείξει ότι συνομιλεί με την ιστορία. Αλλά το εσωτερικό με το εξωτερικό ρολόι δεν χτυπάνε στον  ίδιο τόνο και έτσι μάλλον το όραμα του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να συγκινεί και πολλούς.

Βλέπουμε όλο και πιο πολλούς να στρέφονται προς την Δεξιά,  σπάνιο πράγμα αυτό, γιατί μετά το ΄74 η Αριστερά κυριαρχούσε σε όλες τις μετρήσεις. Τώρα κατάλαβε ο κόσμος τι θα πει αριστερά  και αποφάσισε να αλλάξει. Για αυτό και η αγωνία των κυβερνητικών να βαφτίσουν το 75% που αντιτίθεται στις Πρέσπες ακροδεξιούς.  Τους λείπει ακροατήριο πλέον και κάτι πρέπει να πουν, αλλά «κορόιδα»  δεν υπάρχουν, τελείωσαν  οι παραστάσεις, στα θέατρα κόβουν περισσότερα εισιτήρια.

Την χαρακτηριστική βολή στην κυβέρνηση την έχει δώσει ο Πάνος  που πήγε στις ΗΠΑ και μίλησε για εναλλακτική λύση, για μία στρατιωτική αμυντική συμμαχία στα Βαλκάνια δηλαδή να προσφέρουμε στην ΠΓΔΜ διά της τεθλασμένης είσοδο  στην αμυντική συμμαχία.  Ο Καμμένος κάνοντας αυτά νομίζει  ότι θα συγκινήσει κάποιους από το δεξιό ακροατήριο και θα βρει σωσίβιο σε αυτούς για να μπει στην Βουλή, αλλά η Λίγκα του Βορρά δεν  πέτυχε.

Πρότεινε ο Καμμένος να γίνουν και άλλες  βάσεις στην Ελλάδα, ναι η Αμερική έχει δείξει ενδιαφέρον  και για  άλλες βάσεις,  γιατί θεωρεί ότι η Σούδα δεν την εξυπηρετεί εντελώς και θέλει να έχει πρόσβαση στην Μαύρη θάλασσα εκεί που ενεργεί η Ρωσία, αλλά και  στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ο Καμμένος θα έπρεπε  να ήξερε ότι όλα αυτά λέγονται πίσω από τις κάμερες και  όχι με ανοιχτές κάμερες.

Χαιρόμαστε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε που ανήκει η Ελλάδα και μερικοί «δήθεν» φιλοδυτικοί  τρέχουν τώρα στην Ρωσία, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται οι ίδιοι.

Μέχρι τις εκλογές έτσι θα πάμε, δεν θα κινείται τίποτα, θα υπάρχουν αντεγκλήσεις από παντού, η οικονομία θα σέρνεται, καμία επένδυση δεν θα έρθει και θα προσευχόμαστε να μην σκάσει ο ιταλός ασθενής.

Ενάμισι μήνα χωρίς μνημόνιο, είδατε τι ωραία που είμαστε;

Τα κάνουν όλα αυτά, γιατί ξέρουν ότι οι δόξες  τελειώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.