Χρόνια Άπειρα στη χωρίς όρους Μητρική Αγάπη!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαδιευτικός, Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Για τη γιορτή της Μητέρας να επισημαίνουμε!

Χρόνια  Άπειρα  στη  χωρίς όρους Μητρική  Αγάπη!

Χρόνια Άπειρα  στις Μητέρες  όλου του κόσμου!

Σ’ αυτές που τις βλέπουμε, και σ αυτές που μας λείπουν μορφολογικά, αλλά υπάρχουν στο πνεύμα και τη ψυχή μας!

Χρόνια Άπειρα στη  διαιώνιση του  Μητρικού Ενστίκτου, με….  ισορροπημένη προσαρμογή στις πολιτισμένες κοινωνίες!

Το μητρικό ένστικτο έχει μεταλλαχτεί  στις πολιτισμένες κοινωνίες.

Παλαιότερα  μια μάνα είχε 7 παιδιά, και έφευγαν τα 6 για Αμερική, Καναδά, Αυστραλία. Λόγω  ενστίκτου, επικεντρωνόταν στο χωράφι της  και  τη   διαίσθησή της  για τα παιδιά της, γιατί δεν υπήρχαν τηλεφώνα και γράμματα πάνω από μια φορά το τρίμηνο. Έτσι μέσα απτα  όνειρα της  προσπαθούσε να <δει> τι κάνουν τα παιδιά της, και το έβλεπε. Γενικά δεν έβαζε το <εγώ> της πάνω απτα παιδιά της.

Η γενιά των μητέρων που έκαναν μετά τις πολύ μορφωμένες  όρθωσαν πολύ το <εγώ τους> στα αγόρια τους, με συνέπειες για την κοινωνία!..  Έχουμε πρόβλημα μαλθακοποίησης  εδώ, με συνεπειες.

Τώρα επίσης  υπάρχουν περιπτώσεις  που οι μάνες βάζουν το <εγώ> τους πάνω απτα παιδιά τους (αλλά το λένε διαφορετικά, το ζούμε καθημερινά), γιατί υπάρχουν θέματα καριέρας και θέλουν να δειχτούν ,θέματα διαζυγίου που προσπαθούν μέσω των παιδιών να εκδικηθούν, θέματα άγνοιας, μη ισορροπίας, η άλλη δέρνει απτο πρωί μέχρι το βράδυ, άλλη χαϊδεύει απτο πρωί μέχρι το βράδυ… πάντα για το καλό του παιδιού!

Οι μάνες σήμερα χρειάζονται ενημέρωση, πληροφορία, γνώσεις. Η κοινωνία νοσεί. Θέλει το καλό του, αλλά δεν ξέρει πώς να το δώσει, γιατί είναι σε συνάρτηση με το αενάως μεταβαλλόμενο  κοινωνικό περιβάλλον, το όποιο πολλές φορές της διαφεύγει. Δεν είναι ακριβώς μέσα η μάνα. Νομίζει ότι είναι!

Να κάνουμε ένα  κουιζάκι για να προβληματιζόμαστε;

Μια μάνα 105 ετών, ζει με την κόρη της 85.

1.Υπαρχει μητρικό ένστικτο σ αυτές τις ηλικίες;

2. Εξαρτάται απτο χαρακτήρα και την κατάσταση του μυαλού;

3. αναπτύσσεται περισσότερο το ένστικτο αυτοσυντήρησης του ατόμου και αμβλύνεται το μητρικό στις μεγάλες ηλικίες; (πραγματική περίπτωση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.