CERNόμαστε στην άβυσσο!

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

29 Σεπτεμβρίου 1954 ιδρύεται το στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετία το μεγαλύτερο σε έκταση πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών στο κόσμο, το γνωστό CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας) από 12 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Οι σημαντικότερες ανακαλύψεις 

▪ 1973: Η ανακάλυψη των ουδέτερων ρευμάτων στο θάλαμο φυσαλίδων Gargamelle.
▪ 1983: Η ανακάλυψη των μποζονίων W και Z στα πειράματα UA1 και UA2.
▪ 1995: Η πρώτη δημιουργία ατόμων αντιυδρογόνου στο πείραμα PS210.
▪ 1999: Η ανακάλυψη της άμεσης παραβίασης CP στο πείραμα NA48.
▪ 2010: Η απομόνωση 38 ατόμων αντιυδρογόνου.
▪ 2011: Η διατήρηση αντιυδρογόνου για πάνω από 15 λεπτά.
▪ 2012: Ένα μποζόνιο με μάζα περίπου 125 GeV / c2 συνάδει με τον πολυπόθητο μποζόνιο Χιγκς

Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως το διαδίκτυο οφείλει την ύπαρξη του σε πείραμα του οργανισμού το 1989, όπου κατασκεύασε την πρώτη ιστοσελίδα, στόχος ήταν η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ερευνητών! Τον Απρίλιο του 1993 ο οργανισμός ανακοίνωσε πως ο παγκόσμιος ιστός θα είναι ανοιχτός στο κοινό.

Πλέον η κυρία λειτουργία του, αφορά την έρευνα με επιταχυντές σωματιδίων στα πλαίσια της φυσικής υψηλών ενεργειών.

Η μονάδα ακτινοβολίας του CERN, εφηύρε ένα σύστημα ακτινοβολίας με δέσμη πρωτονίων, τα οποία χτυπάνε το κέντρο των καρκινικών κυττάρων, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Ο οργανισμός λοιπόν ήθελε να προβεί σε μια επένδυση περίπου 100.000.000 προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές για αυτήν την έρευνα στην χώρα μας, η οποία αποτελεί τιμή και αναγνώριση για τους Έλληνες επιστήμονες. Θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και θα επέστρεφαν πολλοί νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης. Η χώρα θα γινόταν το επίκεντρο της ιατρικής έρευνας με παγκόσμια ιατρικά συνέδρια. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας όμως, η κυρία Ματρώνα Κυπριανίδου, Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας με επιβλέποντα τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας Κώστα Φωτάκη, τον Οκτώβριο του 2017, αρνήθηκε την συμμετοχή και κατ’ επέκταση την επένδυση για την χώρα μας, πετώντας άλλη μια τεράστια επενδυτική προοπτική στα σκουπίδια.

Πλέον την επένδυση αυτή διεκδικούν άλλες βαλκανικές χώρες, όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και η Αλβανία! Αφήσαμε μια τόσο σημαντική προοπτική ανάπτυξης και τεχνογνωσίας που θα έφερνε χρήμα στην χώρα. Άλλωστε οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει είναι ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, και ότι οι επενδύσεις αλλοτριώνουν!

Οι ειδήμονες όμως της αριστερής κυβέρνησης επενδύουν στην κάνναβη, πιθανόν μια τέτοια σημαντική ιατρική τεχνολογική εξέλιξη, θα κατέστρεφε τα ψεύτικα επιχειρήματα για την απελευθέρωση του ναρκωτικού, βάζοντας σε κίνδυνο ενδεχόμενη “μπίζνα” και κερδοφορία κάποιων με την νόμιμη διακίνηση του, όπως και ότι όλοι αυτοί οι νέοι επιστήμονες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν δεν είναι ψηφοφόροι τους. Να μην γελιόμαστε, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν επιτρέπει σε Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, πως δεν είναι άχρηστοι αλλά επικίνδυνοι!

Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, με τον Τσίπρα και την παρέα του, η χώρα τελεί υπό κατάληψη χάνοντας ευκαιρίες που δεν θα παρουσιαστούν ξανά. Με την πρώτη φορά αριστερά CERNομαστε σε μια άβυσσο, πιθανότατα χωρίς γυρισμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.