Αριστερή ισότητα

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Είναι επινόηση των φυγόπονων και των ιδιοτελών αριστερών το ότι είμαστε όλα τα άτομα ίσα κοινωνικά. Γιατί; Για να επωφελούνται οι αριστεροί ανέντιμα.

Αυτοί οι ίδιοι υποβιβάζουν τα άτομα και προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν για να υπερέχουν. Όμως οι πνευματικά υγιείς αντιστέκονται. Το κάθε άτομο είναι διαφορετικό από το άλλο, με διαφορετικό βαθμό χρησιμότητας στην κοινωνία, με διαφορετική νοημοσύνη, με διαφορετική αντίληψη, με διαφορετικά γονίδια , με διαφορετικές εμπειρίες, και με διαφορετικά βιώματα ώστε να αποτελούμε μια ξεχωριστή πινελιά μέσα στον κοσμικό καμβά.

Μεταφυσικά είμαστε όλοι ίσοι ως προς το ότι είμαστε ψυχές προς εξέλιξη. Είμαστε τόσο ατελείς όσο <πρέπει> συμπαντικά, για να τελειωθούμε και να εκπληρώσουμε την Αποστολή μας πριν αποφοιτήσουμε. Όμως αυτοί δεν πιστεύουν στις ψυχές, οπότε το τοποθετούν έτσι για να εκμεταλλεύονται τις συνειδήσεις, τύπου θα σε κάνω φυγόπονε ίσον με τον άλλον που έχει διασχίσει πολλά χιλιόμετρα εργασίας, σπουδών, αναζητήσεων, και ψήφισε με. Φυσικά τον συμφέρει τον νωχελικό, και ψηφίζει, για να διοριστεί.

Ένα παράδειγμα για να πειστούν τα παιδιά ,και να μη παραμυθιάζονται απ’ τους ωφελιμιστές αριστερούς γιατί υποβαθμίζουν τους εαυτούς τους , υποβιβάζουν και την κοινωνία.

“Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό Αμερικάνικο κολλέγιο δήλωσε ότι ενώ δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν,…. άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.
Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.
Ο καθηγητής έπειτα είπε «ο.κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama».Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό -έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)…
Μετά από το πρώτο τέστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς). Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.
Καθώς το δεύτερο τεστ διεκπεραιώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο. Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!
Μετά το τρίτο τέστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση). Κανένας δεν ήταν ευτυχής.
Καθώς τα τεστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν. Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελος του άλλου.
Προς μεγάλη τους έκπληξή, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει.”

Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό από αυτό.

Αυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:
1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.
2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.
3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.
4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!
5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.

Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.