Αντεθνικές εμμονές

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Μια παρέλαση είναι μια παρέλαση. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Αποτελεί ένα από τα πολλά μέσα έκφρασης σεβασμού σε ηρωικές περιόδους και μορφές της χώρας. Και γι’ αυτό απαιτεί συγκεκριμένη συμπεριφορά σε όσους επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτή.

Δικαίωμα καθενός να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτό το είδος τιμητικής εκδήλωσης. Δικαίωμα καθενός να πιστεύει ότι συνιστούν αναγκαία διαδικασία συντήρησης της εθνικής συνείδησης ή να την θεωρεί ακαλαίσθητο κατάλοιπο μιλιταριστικών εκφάνσεων.

Αυτό που δεν είναι ούτε θεμιτό, ούτε κοινωνικά αποδεκτό, είναι η απόφαση οποιουδήποτε να μετατρέψει ένα γεγονός με πολύ ιδιαίτερο περιεχόμενο σε πεδίο αυτοαναφοράς και προσωπικής προβολής. Η παρουσία όσων δεν αρέσκονται στο θέαμα των παρελάσεων δεν είναι υποχρεωτική, όπως δεν νοείται να είναι καταναγκαστική και η ύπαρξη εθνικού φρονήματος. Αυτές είναι εσωτερικές διαδρομές και όλοι μας δίνουμε λόγο στον εαυτό και στην ιστορία μας.

Καθίστε λοιπόν στα σπίτια σας ή οργανώστε δικά σας δρώμενα που θα συνεπάρουν… τα πλήθη που τα εκφράζουν! Μην εκμεταλλεύεστε την μαζικότητα των παρελάσεων για να κερδίσετε λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Βέβαια η ευθύνη δεν είναι μόνο δική σας. Κάποια στιγμή οι διοργανωτές και τα όργανα της τάξης που είναι επιφορτισμένα με την διατήρηση της ομαλής ατμόσφαιρας θα πρέπει να μάθουν να περιφρουρούν αποτελεσματικά το γεγονός. Και η δικαιοσύνη να τιμωρεί άμεσα και επιδεικτικά όσους επιδεικνύουν ασέβεια που παραβιάζει τα νομικά όρια. Απλά και τακτοποιημένα.

2 σκέψεις σχετικά με το “Αντεθνικές εμμονές

 • 31/10/2019, 00:54
  Permalink

  ΕΤΣΙ ακριβώς.! Καί κυρίως η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ φέρει τήν ευθύνη, ώστε νά μήν ξαναγίνουμε θεατές παρόμοιας ΑΣΕΒΕΙΑΣ.! Διότι μόνον η τιμωρία -ενός βαρυτάτου προστήμου γιά παράδειγμα- θά ανακόψει τήν φόρα σέ μελλοντικούς επίδοξους ασεβείς μιμιτές.

  Σχολιάστε
 • 31/10/2019, 16:22
  Permalink

  Δεν υπάρχει άρθρο του ποινικού κώδικα να τιμωρεί αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Τι να κάνει η δικαιοσύνη;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.