Αναβαθμισμένη Ιστορία και μεταστρατηγική

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η Αναβαθμισμένη Ιστορία λειτουργεί πολυκυκλικά μέσω της τοποστρατηγικής και της Χρονοστρατηγικής με βάση τη βαθιά ιστορία κι επειδή έχει ενσωματωμένη τη στρατηγική, μάς δίνει τη δυνατότητα να την εφοδιάσουμε αναδραστικά με μεταστρατηγική διότι βλέπει με διπλό τρόπο και την παραγωγή έργου και την εμβέλειά του.

Η Αναβαθμισμένη Ιστορία είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία τεχνητή απόσταση εντός του χρόνου, για να επανεξετάσουμε ένα γεγονός ως δεδομένο δυναμικό και να μελετήσουμε τη γεωμετρία του που μετατρέπεται σε μία μορφή χρονομετρίας. Έτσι η μεταστρατηγική που σκέφτεται πώς λειτουργεί η στρατηγική, μπορεί να γίνει πιο νοητική όταν εφαρμόζεται πάνω σε ανθρώπινες υποδομές, δομές και υπερδομές.

Άλλωστε μπορεί να διαχειριστεί με τον ίδιο αφαιρετικό τρόπο και τις φυσικές και τις τεχνητές. Είναι  λοιπόν και αυτή ένα εξελικτικό εργαλείο που μπορεί να ζήσει πολυκυκλικά. Η Ανθρωπότητα είναι μία πολυκυκλική υπερδομή που έχει τη στρατηγική της και αυτή μπορεί να μελετηθεί μεταστρατηγικά.

Έχουμε λοιπόν μία συνειδητοποίηση λόγω της σκέψης πάνω στη σκέψη και με αυτή την έννοια είμαστε πιο κοντά στον πυρήνα της, αφού η Ψυχότητα θα θεμελιωθεί με την έννοια της ιστορίας της ψυχής και αυτή είναι απαραίτητα αναβαθμισμένη.

One thought on “Αναβαθμισμένη Ιστορία και μεταστρατηγική

  • 26/12/2019, 13:41
    Permalink

    Συγχαρητήρια .! Βαθυτάτη φιλοσοφική προσέγγισις τής αλληλεπίδρασης ”σκέψεως” -”εξελίξεως ψυχής” στήν ιστορία τής Ανθρωπότητος.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.