Άλλο η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, άλλο «ξεμπερδέψτε μόνοι σας»

Στο Βερολίνο χαμογελούν για την διπλωματική τους “επιτυχία”, που οδήγησε στην “αποκλιμάκωση” της έντασης στο Αιγαίο. Στην Αθήνα αισθάνονται ανακούφιση που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, σε σημείο που δεν θέλουν να σκέφτονται ότι το “Μπαρμπαρός” βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί κανονικά θα πρέπει να αντιδράσουν!

Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Και αυτό επειδή, πέραν από τις αδελφικές σχέσεις, ως ένα έθνος, έχει και υποχρέωση η Ελλάδα έναντι της Κύπρου ως εγγυήτρια χώρα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι λεπτομέρειες, καθώς το αφήγημα που παρουσιάζεται είναι πως «η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» για να παραπέμψει εμμέσως στο διά ταύτα: «Ξεμπερδέψτε μόνοι σας»!

Και παράλληλα με τις βαρύγδουπες τοποθετήσεις αρμοδίων του αθηναϊκού κράτους, ξαναρχίζει το γνωστό τροπάρι για τους “μαξιμαλιστές” Κυπρίους, που θέλουν να παρασύρουν την Ελλάδα σε περιπέτειες! Αυτή η επωδός αφορά τους αδιάβαστους και τους επιδερμικούς, που τόσα χρόνια δεν έχουν μάθει την τουρκική στρατηγική έναντι του Ελληνισμού.

Προκαλεί η Τουρκία με το “Μπαρμπαρός”

Οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου, κουβαλούν και μια ιστορία για το πώς αντιμετωπίζουν την κατοχική Τουρκία (κατευναστικά και ενίοτε υποτονικά), αλλά και το πώς βλέπουν εκ του μακρόθεν την Κύπρο. Σήμερα, τα δεδομένα που διαμορφώνονται επιβεβαιώνουν πως αποκλιμάκωση δεν επιτεύχθηκε. Ούτε καν ένα μικρό διάλλειμα δεν δόθηκε! Η Τουρκία δεν κάνει πίσω και αυτό επιβεβαιώνεται από τις δράσεις της.

Διαβάστε περισσότερα στο SLPress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.