Ακροδεξιά, μπρρρ!

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

«Η άνοδος της ακροδεξιάς, δείχνει την αποτυχία των προοδευτικών κομμάτων», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μεταναστευτικό, woke κουλτούρα, πολυπολιτισμός, νεοφιλελευθερισμός, είναι τα κύρια σημεία αποτυχίας.

Μπροστά σ’ αυτό το κίνδυνο επιστρατεύεται κάθε είδους βλακεία για να τρομάξει ή να προσελκύσει δεξιούς. Π.χ. ο «Μικρόν», επαναφέρει τις σχολικές στολές, άλλοι, ακόμα πιο μικροί και ανόητοι αποφαίνονται ότι η ακροδεξιά απευθύνεται στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας (μάλλον ρατσισμό εκφράζουν). Οι βλακώδεις πολιτικές τους, που απορυθμίζουν τις κοινωνίες και επιβάλλουν δια νόμου τα αφύσικα, δεν τους περνάνε καθόλου από το μυαλό.

Σε κύριο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, επισημαίνει ότι «μετανάστες ψηφίζουν , αλλά και εκπροσωπούν αντιμεταναστευτικά κόμματα».

Σε άλλο άρθρο της «Helene Vissiere», που αναδημοσιεύει ο ισότοπος «Άρδην – Ρήξη» , αναφέρεται ότι Μουσουλμάνοι και ΛΟΑΤ έρχονται αντιμέτωποι σε μια πόλη της Αμερικής. «Υποστηρίξαμε τους μετανάστες και τώρα απειλούν τα δικαιώματά μας»: Υπόψη, ότι στη συγκεκριμένη πόλη , η πλειοψηφία των κατοίκων και ο δήμαρχος, κατάγονται από την Υεμένη (όχι δεν είναι Χούθι).

Μια ακόμη επισήμανση. Όλοι οι μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ευρώπη, είναι βαθιά συντηρητικοί, σε θέματα οικογένειας, ομοφυλοφιλίας, σεξουαλικότητας, θρησκείας και ήδη  δυσανασχετούν με την ελευθεριότητα και το δικαιωματισμό, που επικρατεί. Έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται απαιτήσεις για αλλαγή… 

Τι είναι όμως αυτή η τρομερή, «λαίλαπα» (ακροδεξιά), που όλοι αναμένουν ότι θα μας κτυπήσει και θα μας εξοντώσει, πριν προλάβουν να το κάνουν οι νυν κυβερνήτες μας ;

 Όπως διευκρινίζει σε άρθρο του ο Κωνσταντίνος Κόλμερ, στον ιστότοπο  «SL press» : «Πρόκειται περί πατριωτικών κομμάτων, που δεν θέλουν νόθευση των Ελληνορωμαϊκών και χριστιανικών αξιών επί των οποίων οικοδομήθηκε η Ευρώπη. Στο παρελθόν, όχι πια…».

Τεχνηέντως, ακόμα και στη ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια, η ακροδεξιά συσχετίζεται με το φασισμό… και τα αυταρχικά καθεστώτα…

Ήδη το «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», έχοντας αντιληφθεί την αποτυχία των δυστοπικών προβλέψεών του και την αποκάλυψη ότι νοιάζεται για τις «μεγάλες τσέπες» των ολίγων, συνεδρίασε φέτος με κεντρικό θέμα την «ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης», των λαών.  Οι λαοί όμως ξυπνάνε απότομα από το λήθαργο και αντιδρούν. Κατανοούν ότι δεν θα έχουν ρόλο στα μελλούμενα, δεν θα είναι ούτε καν πιόνια.

Διαβάζω αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο του κ. Κώστα Στούπα στην ιστοσελίδα Capital.gr και ξεχωρίζω το εξής: «Η κεντροδεξιά, αν δεν επιστρέψει στη πολιτική της κοιτίδα και συνεχίσει να παριστάνει τη… κεντροαριστερά, θα το πληρώσει ακριβά.»

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ξεσηκώνονται, με πρόσφατο παράδειγμα τους αγρότες, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τείνουν να γίνουν πολίτες β΄ κατηγορίας, μειώνονται τα εισοδήματά τους και υποβαθμίζεται το επίπεδο διαβίωσης και τα δικαιώματά τους, Ταυτόχρονα τους επιβάλλονται νόμοι και αποφάσεις αντίθετες με τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των αξιών της Δύσης. Επιβάλλεται ακόμα και η αλλαγή εννοιών των λέξεων !!!

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Ευρωβαρομέτρου διαπίστωσε ότι το 73 % των ερωτηθέντων στην ΕΕ πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα μειωθεί το τρέχον έτος (2024). Ο ευρωσκεπτικισμός είναι πλέον ευρέως διαδεδομένος. 

Να μη παραλείψουμε τη σημαντική δημογραφική υστέρηση, όπου οι ιθύνοντες της ΕΕ, έχουν αποφασίσει να λύσουν μέσω της προσέλκυσης και νομιμοποίησης μεταναστών. Κι’ αυτό γιατί, έχουν στο πίσω μέρος του στενόμυαλού τους, τη δημιουργία ενός νέου αριστερίστικης έμπνευσης «προλεταριάτου», που υπό το φόβο της ακροδεξιάς θα τους υπακούει και θα τους ψηφίζει. Όπως προαναφέρθηκε όμως, μάλλον και εδώ θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σε πρόσφατο συνέδριο για το δημογραφικό, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους, τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα».

Εσχάτως, με πρωταγωνιστή πάλι τον «petit Napoleon», όπως αποκαλείται στη Γαλλία ο Μακρόν, καλλιεργείται ένα ψυχροπολεμικό κλίμα και η ανάγκη προσαρμογής της οικονομίας, σε οικονομία πολέμου, έναντι του επελαύνοντος Πούτιν, ώστε να εκφοβιστούν οι λαοί και να αποπροσανατολιστούν από τη καθημερινότητα. Κινήσεις ύψιστης ηλιθιότητας που μπορεί να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο για να καλύψουν την ανικανότητά τους.

Η ξεπερασμένη πρακτική του φόβου, που χρησιμοποιείται από όλους τους νεοφιλελεύθερους κυβερνήτες, του Μητσοτάκη  μη εξαιρουμένου, έχει πλέον φθαρεί. Μια η πανδημία, μια ο Πούτιν, μια η ακροδεξιά, δεν φοβίζουν πλέον ! 

Ο «φασισμός» είναι ήδη εδώ και μας καταπιέζει. Είναι όμως κατατρομαγμένος, καθώς τόσο η αποτυχία στο Ουκρανικό, όσο και η αναμενόμενη επανεκλογή Τράμπ, θα βάλλουν φρένο, αν όχι τέλος στα ελεεινά σχέδια τους. Τρέχουν να προλάβουν και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Συνοψίζω τα παραπάνω σ’ ένα στιχάκι :

«Ο Τράμπ καλπάζει,  κι η Ευρώπη μουδιάζει. 

Ο Μακρόν τα δόντια τρίζει, μα ο Πούτιν, αδιάφορα σφυρίζει.

Τρέξτε τώρα Ευρωπαίοι

Για να βρείτε τι σας φταίει»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.