Αυτό που ΔΕΝ υπερασπίζεται κανείς!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Ακούμε δηλώσεις καθημερινά και δεν πιστεύουμε πια στ’ αυτιά μας… 

Ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος δήλωσε αίφνης – και τη στιγμή που η κυβέρνηση επέλεξε (ακόμα) πιο αυστηρό λόκνταουν – ότι δεν θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις”! Γιατί δεν διχάζουμε την κοινωνία”, λέει! 

Δηλαδή μου απαγορεύουν να απομακρυνθώ περπατώντας μόνος 2,5 χιλιόμετρα από το σπίτι μου, αλλά δεν απαγορεύουν στους μπαχαλάκηδες να διαδηλώνουν κάθε μέρα για τον Κουφοντίνα! Αυτό μας λέει… 

Εγώ καταλαβαίνω γιατί το λέει. Διότι δεν θέλει να βάλει την Αστυνομία να συγκρούεται με τους μπαχαλάκηδες κάθε μέρα… 

Αλλά εκείνος καταλαβαίνει τι λέει; Ότι το λόκνταουν επιβάλλεται ουσιαστικά στους φιλόνομους πολίτες! Και μόνο 

Οι υπόλοιποι, έτσι κι αλλιώς, κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν! Ατιμώρητα 

Τι θα πει η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα δημιουργούσε ένα “φοβερά διχαστικό κλίμα”; 

Γιατί “διχαστικό”; Σε πρόσφατη δημοσκόπηση όσοι συμφωνούν να γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα είναι 15%. Κι ένα 70% είναι απολύτως και κατηγορηματικά αντίθετοι. Το 15-70% δεν το λες διχαστικό.  

Στην πραγματικότητα οι μπαχαλάκηδες που διαμαρτύρονται είναι μια περιθωριακή μειοψηφίαΔεν είναι ούτε 1%! Οι υπόλοιποι (μέχρι το 15%) ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα γιατί φοβούνται τα έκτροπα. Από φόβο, όχι από ταύτιση μαζί του. Έχουν τρομοκρατηθεί... 

Άλλα ένα συμπαγές 70% είναι αντίθετοι. 

Και δεν καταλαβαίνουν ότι αν προσπαθούν να “κατευνάσουν” το 1εξοργίζουν πλέον το 70%! 

Αν η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή της σε ένα θρασύτατο περιθώριο που διεκδικεί ένα προκλητικό αίτημα ενός καταδικασμένου δολοφόνου, τότε δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα! 

Δεν γίνεται η Πολιτεία να ταλαιπωρεί (και τελικά να “τιμωρεί”) τους φιλόνομους πολίτεςεπειδή δεν τολμά να τα βάλει με το περιθώριο 

Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα στον κ. Σκέρτσο. Ότι με βάση τον πρόσφατο νόμο που (ορθώς) ψήφισε η κυβέρνησή του, οι διαδηλώσεις πρέπει να παίρνουν άδεια από τις αρχές, να μην καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα κλπ. Τίποτε απ’ αυτά δεν τηρείται στις τελευταίες διαδηλώσεις! Οι οποίες από τον άποψη αυτή είναι εντελώς “παράνομες”... 

Το πρόβλημα είναι και πάλι ότι δεν εφαρμόζουν τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν ή τις απαγορεύσεις (λόκνταουν) που οι ίδιοι αποφασίζουν. 

Το καταλαβαίνουμε το πρόβλημά τους. Αλλά όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν τα βάζουν με το περιθώριο για να μη… “διχάσουν την κοινωνία” – αυτό που ομολογούν είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα! 

Ύστερα είχαμε τη δήλωση της κας Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Κουφοντίνα, η οποία ανέφερε ότι οι συγγενείς των θυμάτων της 17Ν… “βρίζουν” τον πελάτη της όταν τον αποκαλούν “δολοφόνο”!  

Θέλει μάλιστα να επιβάλει να τον λέμε “κρατούμενο”! 

Μα σε ένα κράτος Δικαίου δεν υπάρχουν “κρατούμενοι”. Υπάρχουν μόνον άνθρωποι καταδικασμένοι για αδικήματα. Κι όταν κάποιος καταδικαστεί για 11 δολοφονίες είναι δολοφόνος! Ζητάει να τον αποκαλούμε “κρατούμενο”, ώστε να ζητήσει μετά να θεωρείται πολιτικός κρατούμενος”! 

Δηλαδή να του αναγνωριστεί “πολιτικό κίνητρο” για τις πράξεις του. Οπότε ως πολιτικός κρατούμενος θα θεωρηθεί πλέον θύμα του (δημοκρατικού) καθεστώτος κι όχι θύτης-δολοφόνος, όπως πράγματι είναι… 

Μέχρι την καταδίκη ενός ανθρώπου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να του προσάπτουμε την κατηγορία για την οποία ακόμα δεν έχει καταδικαστεί.  

Μετά την καταδίκη όμως, μπορούμε! Η κα. Κούρτοβικ μας λέει πώς και πριν καταδικαστεί και αφότου καταδικαστεί δεν μπορούμε να τον αποκαλούμε δολοφόνο! Προφανώς κατά τη γνώμη της, δεν υπάρχουν δολοφόνοι! 

Πριν καταδικαστούν, γιατί τους προστατεύει το τεκμήριο της αθωότητας. Και αφότου καταδικαστούν, γιατί  είναι απλώς“κρατούμενοι! 

Φυσικά αυτό πρέπει να ισχύει μόνο για τον Κουφοντίνα. Κι όχι για τους Χρυσαυγίτες, ας πούμε… 

Ούτε για άτομα που κατηγορήθηκαν για “σεξουαλικές παρενοχλήσεις” κι αυτούς τους έκραζαν μαζικά πριν ακόμα τους απαγγελθεί κατηγορία… 

Είπε και κάτι ακόμα η κα. Κούρτοβικ. Ότι πρέπει να μεταταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας, για λόγους προστασίας της δημοσίας ασφάλειαςλέει! 

 Δηλαδή, αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα του, μπορεί να ξεσπάσουν επεισόδια που θα διασαλεύσουν τη δημόσια ασφάλεια.  

Τι είναι αυτό; Ακούγεται ως απειλή! 

Μας απειλεί κι από πάνω;  

Η ίδια έσπευσε να το “διορθώσει” κάπως:  

Επικαλέστηκα, λέει αυτά που γράφει ο Τύπος (της Δεξιάς). Και τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, ότι η Αστυνομία ετοιμάζει έκτατο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τέτοιες ταραχές.  

Πήγε να το διορθώσει και… το ”κανε χειρότερο!  

Γιατί στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζονται επεισόδια! 

Άρα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει απειλή και η ίδια την επικαλείται για να εκβιάσει την Πολιτεία να κάνει πίσω… 

Ένας δικηγόρος οφείλει να προασπίζεται τα δικαιώματα του πελάτη του μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας (και της Δικονομίας)... 

Όχι να απειλεί με έκτροπα! 

Θα βρεθεί κανείς να το επισημάνει αυτό στην κα. Κούρτοβικ; 

(Στη Δυτική Γερμανία οι δικηγόροι των τρομοκρατών είχαν διωχθεί για λιγότερο σοβαρές “παρεκτροπές”). 

Τέλος έχουμε και τον κ. Θοδωρή Δρίτσα, πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε ότι η 17Ν δεν τρομοκρατούσε κανένα. Δεξιούς σκότωνε! 

Προφανώς οι Δεξιοί είναι… “κανένας”.  

Σαν να λέει, δεν σκότωνε ανθρώπους – οι δεξιοί δεν είναι άνθρωποι.. 

Μετά πήγε να το διορθώσει, ο έρμος:  

Εννοούσα λέει, ότι τα θύματα της 17Ν ήταν άτομα της δεξιάς και καταλαβαίνω ότι οι δεξιοί είναι ενοχλημένοι με τον Κουφοντίνα, αλλά δεν πρέπει να φέρονται “εκδικητικά”… 

Πρώτα-πρώτα, δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως όταν δολοφονείται κάποιος, σε μια δημοκρατία δεν κοιτάμε τα φρονήματα του θύματος! 

Ο νόμος προστατεύει όλους ανεξαιρέτως – και τιμωρεί τους δολοφόνους ανεξαρτήτως των φρονημάτων τους. Ιδιαίτερα τους τρομοκράτες.  

Ισονομία λέγεται αυτό… 

Δεύτερον θα πρέπει να θυμάται, πως αν η αντίπαλή παράταξη ήταν εκδικητική ο Κουφοντίνας δεν θα μας απασχολούσε τώρα. Θα τον είχε εκδικηθεί 

Και τρίτον εμείς δεν είμαστε εκδικητικοί. Αλλά και ο Δρίτσας δεν έχει καμία σχέση με την Ισονομία. Ούτε με τη Δημοκρατία.  

 ΥΓ.1 Και να σκεφτεί κανείς πως ο Δρίτσας συγκαταλεγόταν στους “μετριοπαθείς” ΣΥΡΙΖΑίους. Φανταστείτε τι είναι οι υπόλοιποι. Που ξέρουν να φυλάγονται καλύτερα. Αλλά δεν τον διαγράφουν.  

Όπως δεν διέγραψαν τον Μπαλαούρα όταν προ ετών είχε πει παρόμοια. 

Όπως δεν διέγραψαν τα στελέχη τους, που βγήκαν και στήριξαν τον Κουφοντίνα, τον οποίο αποκαλούν μάλιστα “αγωνιστή” 

Όπως δεν διέγραψαν την νεολαία τους, που φώναζε – προχθές – ότι η Πλατεία Συντάγματος θα μετονομαστεί σε… “Πλατεία Κουφοντίνα! 

Το πρόβλημα δεν είναι τελικά ούτε ο Δρίτσας, ούτε η ταλαίπωρη Κούρτοβικ.  

Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ 

Και το ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα κανείς δεν υπερασπίζεται τις αστικές αξίες! Ούτε την νομιμότητα… 

 ΥΓ.2 Στην Ιταλία της δεκαετίας του ’70, το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα αρνιόταν να διαπραγματευθεί με τους τρομοκράτες! Εκεί ακόμα και οι Κομμουνιστές υπερασπίζονταν τις αστικές αξίες.  

Στην Ελλάδα σήμερα, δεν τις υπερασπίζεται κανείς!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.