Έρχεται ανασχηματισμός;

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Και τώρα που τελειώσαμε “αναίμακτα” και με την εκλογή Προέδρου, μήπως έρχεται πιο κοντά ένας ανασχηματισμός για την κυβέρνηση;

Ο πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος της διαρκούς αξιολόγησης και ήδη άρχισε τη σχετική καταγραφή για την πρόοδο των χρονοδιαγραμμάτων κάθε υπουργείου και την επίτευξη, ή μη, των στόχων που είχαν τεθεί.

Άλλωστε πριν καν ολοκληρώσει τη σχετική, συνολική αποτύπωση δεν απέφυγε την παραδοχή του λάθους της κατάργησης του υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής, υποεκτιμώντας την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος, όπως ο ίδιος επεσήμανε.

Μήπως υπάρχει ανάγκη και για άλλες δομικές αλλαγές; Συγχωνεύσεις υπουργείων ή μεταφορές αρμοδιοτήτων; Έχω την εντύπωση ότι όταν αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αυτός δεν θα αφορά απλώς τις εναλλαγές προσώπων αλλά και κινήσεις που θα βελτιώνουν συνολικά τους ρυθμούς και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Προς το παρόν, ξεδιπλώνεται η οικονομική και φορολογική πολιτική και αναμένονται τα πρώτα θετικά δείγματα σε αναπτυξιακό επίπεδο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα και σε τομείς της καθημερινότητας όπως η υγεία, η παιδεία και το ασφαλιστικό προχωρούν σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις. Η δε διπλωματική αστάθεια δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Λογικά ο ανασχηματισμός δεν πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάλογα με τις οικονομικές επιδόσεις, τη λειτουργικότητα των παρεμβάσεων στην καθημερινότητα και την κατάληξη των εθνικών θεμάτων, θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτό το “όπλο” από το φθινόπωρο και μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.