Αποσυμφόρηση του hot spot ζήτησε ο δήμαρχος Λέρου!

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη

Tην αποσυμφόρηση των δύο δομών για την φιλοξενία παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, ζήτησε για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Το αίτημα υποβλήθηκε κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε, στις τάξεις των κατοίκων του νησιού  από περιστατικά που έχουν να κάνουν με τη υγεία των  παράτυπων προσφύγων και μεταναστών ο δήμαρχος Λέρου ζήτησε να  αποσυμφορηθούν οι δομές, για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Να σημειωθεί πως στις δύο δομές δηλαδή στα «Λέπιδα» και το ψυχιατρείο φιλοξενούνται 2.500 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες

«Δεν θα είχαμε τέτοιου είδους προβλήματα αν δεν υπήρχε συνωστισμός στις δομές που διαθέτουμε. Με ενημέρωσαν πως δεν έχουμε να κάνουμε με μεταδοτική νόσο. Είναι μολύνσεις από τσιμπήματα εντόμων. Σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς αλλά όσο υπάρχει συνωστισμός δεν θα εκλείψουν τα προβλήματα και θα επικρατούν τέτοιες συνθήκες.

Την αποσυμφόρηση των δομών ζήτησε ο κ. Κόλλιας όπως είπε και από τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος πήρε τη διαβεβαίωση ότι οι παράτυποι μετανάστες και κυρίως αυτοί που μένουν  στη δομή που λειτουργεί στην περιοχή «Λέπιδα» θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα.

Δεν αποτελεί λύση όπως τόνισε η φιλοξενία τους σε κτίρια που χρονολογούνται από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Aπαράδεκτες και πλέον επικίνδυνες, είναι οι συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο hot spot της Λέρου. Μικροί και μεγάλοι συμβιώνουν παρέα με πάσης φύσεως έντομα μέχρι ψύλλους και κοριούς.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από φωτογραφίες που απεικονίζουν παιδιά με εξανθήματα.

Όμως την ώρα που γιατροί και φαρμακοποιοί της Λέρου μιλούν για σοβαρή μολυσματική μεταδοτική δερματική νόσο, η διοίκηση του Νοσοκομείου της Λέρου εμφανίστηκε  καθησυχαστική γεγονός που γεννά ερωτηματικά.

“Έχουμε να κάνουμε με τσιμπήματα ψύλλων ή κοριών. Με μια αντιβιοτική αντιμετώπιση επέρχεται η ίαση”, δήλωσε μεταξύ άλλων στον Sky η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Σαρίκα επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

Παραδέχθηκε όμως ότι δεν υπάρχει δερματολόγος ιατρός στη δομή για να κάνει τη σωστή διάγνωση.

Όταν υπάρχουν περιστατικά όπως τόνισε γίνεται… τηλεφωνική επικοινωνία με γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο νησί ή στην Αθήνα.

Ωστόσο ο φαρμακοποιός κ. Σιδέρης μιλώντας στον Sky αποκάλυψε πως αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι μολυσματική δερματική ασθένεια. Αυτό αποδεικνύεται από τις συνταγές που έστειλε για εκτέλεση η παιδίατρος του νοσοκομείου.

Έχουν πληγεί σημειώνεται όχι μόνο παιδιά αλλά και γυναίκες όπως είπε.

“Εκφράζω φόβους για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που είναι κάτοικοι της Λέρου και έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους που έχουν ασθενήσει”, δήλωσε ο κ. Σιδέρης.

Το θέμα εξετάστηκε στην σύσκεψη  στο νοσοκομείο Λέρου μαζί με τα ζητήματα που αφορούν τη φιλοξενία παράτυπων προσφύγων και μεταναστών μαζί με ψυχασθενείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.