Ταξίδι αναψυχής ή πήγε νύχτα να κλείσει συμφωνία;
Γράφει η Κλεοπάτρα Αθηναίου, Κοινωνιολόγος – Ηθοποιός
Σάλος προκλήθηκε στην κοινή γνώμη με την είδηση ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό σκάφος προς ιδίαν διευκόλυνση και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη να πρωταγωνιστεί για άλλη μία φορά ως προς την κοινοποίηση των γεγονότων, ενώ σημαντικός υπήρξε και ο ρόλος των social media , τα οποία ‘’πήραν φωτιά’’.
Ακολούθησε “φλογερή” ανταλλαγή πληροφοριών. Αρχικά, είχαμε την εικόνα ότι επρόκειτο για ένα ταξίδι αναψυχής αλλά ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να έρθει στο φως ο πραγματικός λόγος του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στις 27/1. Απαντήσεις δεν δόθηκαν.
Αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε: “Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση. Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.”
Τα ερωτήματα που τέθηκαν αμέσως μετά από τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι εάν προέκυψε κάποια κρατική συμφωνία, με ποια διαδικασία και τελικά γιατί τόση μυστικοπάθεια; Γιατί ένας πρωθυπουργός πάει στους επενδυτές και όχι οι επενδυτές σε εκείνον,; Σε ποια γλώσσα έγινε η συζήτηση αφού τα αγγλικά του πρωθυπουργού είναι περιορισμένα και γαλλικά δεν γνωρίζει;
Παρά την κυβερνητική παραφιλολογία περί προσωπικού ταξιδιού της οικογένειας του κ. Τσίπρα, και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του αντιπροέδρου της Ν.Δ. όπου επιχειρήθηκε να δοθεί μια μη πολιτική χροιά στο θέμα, οι υπόνοιες που σέρνονται για εμπορικές συμφωνίες και συζητήσεις με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες συνεχίζουν να αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα. Μάλλον έπεται συνέχεια γιατί το ζήτημα μοιάζει να έχει ανεξερεύνητες ουρές…