Όταν η «ελίτ» διαψεύδεται σε ΟΛΑ!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Για να καταλάβετε τι «παίχτηκε» μέχρι στιγμής, στο λαθρομεταναστευτικό, αναλογιστείτε μόνο τι ακούσαμε τα τελευταία χρόνια – και από στόματα «πνευματικών» ανθρώπων και «αναλυτών» – και πόσο διαψεύδονται σήμερα:

Το πιο σημαντικό: ΔΕΝ μας έλεγαν τι μπορούμε να κάνουμε – μας βομβάρδιζαν με περιορισμούς πολιτικής: τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε!

Και τρομοκρατούσαν την κοινή γνώμη, για το τι θα συμβεί, αν «παραβιάζαμε» τους περιορισμούς αυτούς.

Για παράδειγμα:

 • Μας έλεγαν ότι ΔΕΝ μπορούσαμε, τάχα, να κλείσουμε τα σύνορα σε παράνομους μετανάστες.
 • Ότι δεν μπορούσαμε, τάχα, ούτε καν να τους αποκαλούμε «παράνομους» – μόνο «παράτυπους» (που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό…).
 • Ότι το Διεθνές Δίκαιο «επιβάλει», τάχα, να δώσουμε «άσυλο» σε όλους όσους του ζητάνε.
 • Ότι δεν μπορούμε, τάχα, να τους κρατάμε σε «κλειστά» κέντρα.
 • Ότι, είμαστε τάχα, υποχρεωμένοι να δίνουμε «άσυλο» σε όποιον το ζητάει, ακόμα και αν μπαίνει παράνομα στη χώρα – και ύστερα να τον φιλοξενούμε και να τον περιθάλπουμε επ’ αόριστον.

Και το σημαντικότερο: μας φοβέριζαν πως, αν αρνηθούμε κάποιο απ’ όλα αυτά – πολύ περισσότερο αν τα αρνηθούμε όλα – τότε θα υποστούμε «διεθνή κατακραυγή», «διεθνή απομόνωση» και «διεθνείς κυρώσεις». Και θα «διασυρθεί» η Ελλάδα στη διεθνή κοινή γνώμη.

Γι’ αυτό έπρεπε, τάχα, «να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα», το οποίο εμάς μας ξεπερνούσε και κανείς (Ευρωπαίος ή άλλος) δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να μας βοηθήσει.

Όλα αυτά ήταν πέρα για πέρα ΨΕΜΑΤΑ!

Κι όλα αυτά διαψεύστηκαν πανηγυρικά μέσα σε λίγες μόλις μέρες.

 • Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα! (όπως τα έχουν κλείσει, εξ άλλου, και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες)
 • Αποδείχθηκε πώς όταν κλείσαμε τα σύνορα, όχι μόνο δεν «απομονωθήκαμε» διεθνώς, αλλά αντιθέτως: βγήκαν αμέσως μια σειρά χώρες και διακήρυξαν ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας» να περιφρουρεί (και να κλείνει) τα σύνορά της! (Πράγμα που παντού αλλού είναι αυτονόητο– μόνο εδώ μας έλεγαν ανοησίες…)

Το είπε από την πρώτη στιγμή ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, η Γερμανίδα Πρόεδρος της Κομισιόν συνεχάρη την Ελλάδα που αποτελεί «ασπίδα» της Ευρώπης, ο Κροάτης συνεχάρη την Ελλάδα που άλλαξε την πολιτική της προηγούμενη κυβέρνησης και έκλεισε τα σύνορά της Ευρώπης για τους παράνομους μετανάστες.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας δήλωσε ότι θα στείλει συνοροφύλακες να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα!

Ακόμα και οι χώρες του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) με τις οποίες είχαμε κακές σχέσεις, μας συνεχάρησαν δημόσια και δήλωσαν πρόθυμες κι εκείνες να στείλουν δυνάμεις να φυλάξουν τα σύνορά μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα ο… «φίλος του Ερντογάν» πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν, έβγαλε μια πολύ θερμή ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς την Τουρκία και στηρίζει απερίφραστα την νέα πολιτική της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορά της.

Γενικά έγινε το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι περίμενε, απ’ ότι προεξοφλούσε, απ’ ό,τι φοβόταν (και φοβέριζε τον κόσμο) το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής «ελίτ»:

Αντί να μας «απομονώσουν» οι σύμμαχοι και εταίροι μας, για πρώτη φορά μας πήραν στα σοβαρά! Μας επαίνεσαν και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε.

(Όχι, σημαντική έμπρακτη στήριξη ΔΕΝ μας προσέφεραν! Αλλά σίγουρα ΔΕΝ μας «απομόνωσαν». Το ακριβώς αντίθετο!

Άλλωστε η φύλαξη των συνόρων είναι αποκλειστικά «εθνική δικαιοδοσία» στην ΕΕ – δεν υπάγεται στο «Κοινοτικό Δίκαιο»)

 • Αποδείχθηκε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως «υποχρέωση» να παραχωρούμε άσυλο σε όποιον το ζητάει. Έχουμε μόνο «υποχρέωση» να δεχόμαστε και να κρίνουμε – στα δικαστήριά μας – τις αιτήσεις ασύλου που μας υποβάλλονται.

Μ’ άλλα λόγια οι asylum seekers (όσοι φτάνουν και ζητάνε «άσυλο») έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση – μέχρις εκεί!

Και εμείς, ως κυρίαρχο κράτος, έχουμε δικαίωμα να δεχόμαστε ή να απορρίπτουμε τις αιτήσεις τους.

Η χορήγηση ασύλου είναι αποκλειστικά εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα. Και κανείς δεν μπορεί να καλέσει ένα κράτος να απολογηθεί γιατί ΔΕΝ χορηγεί άσυλο.

Όσοι έλεγαν τα αντίθετα ήταν άσχετοι (αν δεν ήταν τίποτε χειρότερο…)

 • Αποδείχθηκε ακόμα (μετά από τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων ΔικαιωμάτωνΕΔΔΑ) ότι ένα κράτος μέλος της ΕΕ όταν δέχεται παράνομους μετανάστες από «ασφαλείς» τρίτες χώρες, μπορεί να τους αρνείται και το «δικαίωμα της αίτησης».

Και να τους απελαύνει πίσω από εκεί που ήλθαν.

Όχι απλώς να τους αρνείται το άσυλο! Αλλά να τους αρνείται και το δικαίωμα να κάνουν αίτηση για άσυλο. Γιατί μπαίνοντας παράνομα στη χώρα, απεμπόλησαν μόνοι τους αυτό το δικαίωμα.

 • Κάποιοι προσπάθησαν να ακυρώσουν αυτή την ιστορική απόφαση του ΕΔΔΑ.

–Είπαν ότι «αφορά μόνο την Ισπανία και όχι την Ελλάδα».

Αποδείχθηκε ότι το σκεπτικό της απόφασης ισχύει για κάθε χώρα – μέλος που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτε στην απόφαση που να την περιορίζει «μόνο για την Ισπανία».

–Ύστερα είπαν ότι αφορά μόνο αυτούς που μπαίνουν παράνομα από χερσαία σύνορα. Αποδείχθηκε ότι αφορά όσους μπαίνουν παράνομα με οποιονδήποτε τρόπο. Η απώλεια του δικαιώματος δεν έχει καμία σχέση με το πώς μπήκαν ή από πού μπήκαν. Αρκεί το ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα – από άλλο, «ασφαλές» για τους ίδιους, κράτος…

–Ύστερα είπαν ότι ισχύει μόνο για τις χώρες που διατηρούν προξενεία εκτός Ευρώπης, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου. Και τα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία δεν δέχονται αιτήσεις ασύλου.

Όμως ούτε τα προξενεία της Ισπανία στο Μαρόκο δέχονται αιτήσεις ασύλου! Κι ό,τι ισχύει για την Ισπανία, ισχύει απολύτως και για την Ελλάδα!

 • Αποδείχθηκε ότι ο όρος «παράνομη μετανάστευση» υπάρχει ΚΑΙ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και – τώρα πλέον – στην Ευρωπαϊκή νομολογία (με την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ).

Όσοι έλεγαν ότι «δεν μπορούμε να τους ονομάζουμε «παράνομους» ήταν άσχετοι (ή κάτι πολύ χειρότερο…)

 • Αποδείχθηκε ακόμα πως όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα χάνουν την προστασία που τους προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο (Σύμβαση της Γενεύης του 1951), ακόμα και για λόγους – πολλούς λόγους – πέρα από την τελευταία απόφαση του ΕΔΔΑ:

–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης περί «προσφύγων» θα πρέπει όταν έρχονται παράνομα σε μια χώρα, για να διατηρούν τα δικαιώματά τους, να πηγαίνουν «απευθείας», «αμέσως» στις αρχές. Οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα ΔΕΝ πηγαίνουν απευθείας στις (ελληνικές) αρχές! Πηγαίνουν στις ΜΚΟ που είναι «μιλημένες» εκ των προτέρων με τους διακινητές – δηλαδή τα παράνομα κυκλώματα σύγχρονου δουλεμπορίου που τους έφεραν.

–Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, επίσης, θα πρέπει να «πείθουν» τις αρχές ότι «διώκονται» στις χώρες προέλευσής τους. Κάτι που προϋποθέτει πλήρη δήλωση προσωπικών στοιχείων.

Αυτοί που μας έρχονται εδώ, δεν δίνουν καν το όνομά τους, δεν έχουν στοιχεία, δηλώνουν ψεύτικα και διπλά ή τριπλά ονόματα, δηλώνουν ψεύτικες, διπλές ή τριπλές χώρες προέλευσης – λένε ψέματα από την αρχή ως το τέλος, και δεν υπάρχει τίποτε «πειστικό» σε ό,τι ισχυρίζονται.

Απ’ όλα αυτά χάνουν πλήρως το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Θα μπορούσαν να είναι φυγόδικοι του κοινού Ποινικού Δικαίου από τις χώρες τους. Θα μπορούσαν ακόμα να είναι και τρομοκράτες ή τζιζαντιστές.

Κανένας δεν μπορεί να «υποχρεώσει» την Ελλάδα – ή οποιαδήποτε χώρα – να δώσει «άσυλο» σε άτομα χωρίς ταυτότητα – ή με ψεύτικες «ταυτότητες».

 • Αποδείχθηκε ότι άτομα που μπαίνουν παράνομα, χωρίς διαβατήρια και δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία, μπορούν άμεσα να προφυλακίζονται και να βρίσκονται υπό καθεστώς απέλασης! Κι αυτό πλέον δεν είναι απλώς δικαίωμα της Ελλάδας. Αυτό είναι η μόνη πραγματική υποχρέωσή της.

Δεν μιλάμε απλώς για «κλειστά» ή «ημίκλειστα» κέντρα. Μιλάμε για συνθήκες εγκλεισμού.

 • Αποδείχθηκε ότι μόλις η Ελλάδα μίλησε για «εισβολή» παράνομων μεταναστών και διακήρυξε ότι δέχεται «υβριδική επίθεση», αμέσως το διεθνές κλίμα άλλαξε υπέρ της!

Όχι μόνον δεν «απομονώθηκε» διεθνώς, αλλά πολλά κράτη κατάλαβαν ότι – επιτέλους – η Ελλάδα γίνεται «γεωπολιτικός παίχτης» στην περιοχή, κι όχι «μαύρη τρύπα» στο χάρτη ή failed state που έμοιαζε ως τώρα.

Όλα όσα υποστήριζε μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτικής ελίτ μέχρι χθες – Αριστεροί και… «Κεντροδεξιοί», ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, πάσης φύσεως και πάσης αποχρώσεως – ήταν απλώς ανοησίες ή ψέματα (ή κάτι χειρότερο)…

Και τώρα που αυτό αποδείχθηκε πια, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα:

Να πείσουμε τους πάντες – εντός κι εκτός Ελλάδος – ότι όσα είπαμε τα εννοούμε!

Γιατί δεν αρκεί να λέμε ότι η χώρα υφίσταται «υβριδική επίθεση». Πρέπει να πάρουμε και τα αντίστοιχα μέτρα για να την αποκρούσουμε.

Ο Έβρος ΔΕΝ «κρατιέται» για πολύ, μόνο με φυσική παρουσία στρατού και αστυνομίας. Χρειάζεται να φτιαχτεί πλήρης και κανονικός φράχτης από τη μια άκρη ως την άλλη.

Τον έχουν κάνει όλες οι χώρες που έχουν πρόβλημα. Οι μόνοι που δεν τον έχουμε κάνει είμαστε εμείς – που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μπορεί να γίνει σε μέρες. Και να ολοκληρωθεί σε εβδομάδες.

Και να κλείσει τον Έβρο ερμητικά!

Γιατί αλλιώς μια προβοκάτσια ή ένα αιματηρό επεισόδιο είναι απλώς θέμα χρόνου να συμβεί! Κι όχι πολύ χρόνου.

Μόνο αν φτιάξουμε τέτοιο φράχτη άμεσα, θα αποκτήσουμε αληθινό κύρος έναντι όσων θέλουμε να μας στηρίξουν διεθνώς.

Δεν αρκεί επίσης, να φυλάμε τα νησιά με «απωθήσεις» ή να αναστέλλουμε για ένα μήνα τις αιτήσεις ασύλου.

Πρέπει να ελέγξουμε δρακόντεια τις ΜΚΟ που τους φέρνουν! Να ξέρουν οι λαθρομετανάστες που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, πως μέχρι να φτάσουν θα έχουν «απωθήσεις» κι αν τελικά φτάσουν δεν θα υπάρχει κανείς να τους «καλύπτει» επί ελληνικού εδάφους και θα βρεθούν σε συνθήκες εγκλεισμού (προφυλάκισης)!

Αν το γνωρίζουν αυτό πριν μπουν στις λέμβους, δεν θα πληρώσουν χρήματα σε διακινητές για να έλθουν στην Ελλάδα να… προφυλακιστούν (μέχρι να απελαθούν)!

Κι αυτό θα δώσει πρόσθετο κύρος στην Ελλάδα! Και θα πειστούν όλοι ότι πάψαμε να είμαστε «τρύπα στον χάρτη», και γινόμαστε αξιόπιστος γεωπολιτικός «παίχτης» στην περιοχή μας.

Πρέπει να πείσουμε τις χώρες για την αξιοπιστία μας!

Όχι να… «καλοπιάσουμε» οποιονδήποτε, για τις «αγαθές μας προθέσεις».

Και κυρίως, όταν διάφοροι που είχαν απαξιώσει την Ελλάδα ως τώρα και διαψεύστηκαν σε όλα, αρχίσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο πάλι και να μας «δασκαλεύουν» και να μας φοβερίζουν, εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τους αντιμετωπίζουμε, όχι απλώς ως «άσχετους», όχι μόνον ως «ψεύτες», αλλά με την υποψία ότι κάποιοι μπορούν να είναι και το «άλλο»

Το πολύ χειρότερο!

ΥΓ.1 Παρεμπιπτόντως, σε όσους λένε: οι «κακόμοιροι πρόσφυγες – άνθρωποι είναι κι αυτοί», να θυμίζετε ότι δεν έρχονται ως «διωκόμενοι», δεν φέρονται ως «ικέτες» – εμφανίζονται και συμπεριφέρονται ως «εισβολείς»!

Και οι Γερμανοί στρατιώτες επί Κατοχής «φτωχόπαιδα» ήταν στη χώρα τους. Εδώ όμως ήλθαν ως τύραννοι. Και τους αντιμετωπίσαμε ως εχθρούς.

Και οι Βασιβουζούκοι, και οι Τσετες επί Οθωμανών από «φτωχόπαιδα» ξεκίνησαν. Αλλά έφτασαν να κάνουν Γενοκτονίες.

Και οι Μαμελούκοι «δούλοι» ήταν (απελεύθεροι δούλοι για την ακρίβεια, με στρατιωτική εκπαίδευση). Αλλά υπήρξαν δυνάστες.

Όταν κάποιος μπαίνει με το έτσι θέλω στη χώρα σου, δίχως να ρωτάει, δεν μπαίνει επειδή ήταν… κακόμοιρος στην Πατρίδα του, μπαίνει για να υποδουλώσει τη δική σου Πατρίδα!

ΥΓ.2 Ο Ανθρωπισμός ως αξιακό σύστημα προϋποθέτει την Ελευθερία! Δεν οδηγεί στην υποδούλωση.

Γιατί όταν εκεί οδηγεί, ΔΕΝ είναι πια «Ανθρωπισμός» – είναι πρόσχημα για το «άλλο» το πολύ χειρότερο που λέγαμε.

Είναι πρόσχημα που επικαλούνται όσοι έχουν ήδη ξεπουλήσει την Ελλάδα, και συμπεριφέρονται ως «Πέμπτη Φάλαγγα».

14 σκέψεις σχετικά με το “Όταν η «ελίτ» διαψεύδεται σε ΟΛΑ!

 • 07/03/2020, 14:37
  Permalink

  Επιτέλους, μια καθαρή και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση. Κουράστηκα να διαβάζω και να ακούω δακρύβρεχτες ανοησίες από “επίσημα” και μη χείλη, που στοχεύουν μόνο στο θυμικό των αναγνωστών και την αναστολή της όποιας επιθυμίας αντίδρασης.

  Σχολιάστε
 • 08/03/2020, 11:14
  Permalink

  Αυτά να τα κοινοποιήσετε σε όλα τα απομεινάρια & σύγχρονους Έλληνες Εφιάλτες,στους Προδότες της Μακεδονίας & σε όσους ξεπούλησαν τα όνειρα & την Ιστορία της Ελλάδος & των Προγόνων της.Είναι πολύ οι σημερινοί Σύγχρονοι Έλληνες Εφιάλτες,από την απελευθέρωση (Δολοφόνοι του μοναδικού έως σήμερα Έλληνα πολιτικού Ιωάννη Καποδίστρια)που ανήκουν όχι στην Αριστερά αλλά & σε όλες τις παρατάξεις που εξακολουθούν οι ηλίθιοι Έλληνες ψηφοφόροι.

  Σχολιάστε
 • 08/03/2020, 20:45
  Permalink

  Διαβάζοντας τα γραφόμενα σας σας βλέπω να έχετε αφρούς στο στόμα από μια ίσως εύλογη και δικαιολογημένου αγανάκτηση..δεν πρέπει όμως κανείς ξεχνάει ότι είναι άνθρωπος και ίσως κάποια μέρα να περιπεσει ο ιδιος στα επώδυνα..
  Η Ελλάδα,που με τόση περηφάνεια βαυκαλίζεστε,δεν είναι επίσημα πλέον κυριαρχικό κράτος..αυτό σημαίνει ότι εκτελούμε διαταγές των άνωθεν,και αν αύριο μας πούνε να ανοίξουμε τα σύνορα θα το κάνουμε τραγουδώντας όποτε οι ιστορίες που γράφετε είναι εντελώς αβάσιμες και δίνουν μόνο πρόσκαιρα το ψεύτικο συναίσθημα βιώματος επιτυχίας..
  Γράψτε καλλιτερα ότι ευτυχώς που εκτελούμε διαταγές άλλων,γιατί έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απάνθρωποι, η ότι δεν είμαστε ανθρωπιστές..
  Φιλικά
  Βαγγελης

  Σχολιάστε
  • 20/03/2020, 10:35
   Permalink

   Αν το πάρουμε έτσι κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν διαφέρει από τη στάση του Ελληνικού . όσον αφορά τη συμπεριφορά του απέναντι στα γεγονότα. Ακολουθεί κανόνες που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,διότι είναι ισότιμο μέλος της και έχει επιπλέον ένα μακραίωνο, αξιόλογο παρελθόν…..

   Σχολιάστε
 • 08/03/2020, 21:20
  Permalink

  Εξαίρετικο άρθρο. Γεματο αληθειες που βάζει τα πραγματα στην θεση τους. Τωσα χρονια ανεχτηκαμε τα ψέμματα. Επιτελους τελος

  Σχολιάστε
 • 09/03/2020, 00:22
  Permalink

  Σε αυτό το άρθρο εμπεριέχεται όλη αλητεία η απάτη και η απανθρωπιά που κατατρέχει την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ζω 30 χρόνια στην Ισπανία και μέχρι πριν λίγο καιρό συνέβαιναν και εδώ τα ίδια πράγματα, μόνο που στην θέση της Τουρκίας είναι το Μαρόκο. Δυστυχώς το χρήμα που ρίχνουν οι ισλαμιστές (Σ. Αραβία, Τουρκία, Ιράν) είναι πάρα πολλά και οι συνειδήσεις των πολιτικών και των δημοσιογράφων εξαγοράζονται πολύ φτηνά. Εύχομαι το καλύτερο για την Ευρώπη, αλλά για μερικές χώρες είναι ήδη πολύ αργά. Το Βέλγιο πχ σε λίγα χρόνια θα έχει μουσουλμανική πλειοψηφία.

  Σχολιάστε
 • 09/03/2020, 00:50
  Permalink

  Συγχαρητηρια! Πολυ ωραιο αρθρο. Η Ελλαδα, ειναι κρατος και θα πρεπει να το καταλαβουν καποιοι. Εχουμε δικαιωμα να θελουμε και να μη θελουμε. Να επιτρεπουμε και να μην επιτρεπουμε. Δεν μας πειθουν πλεον όσοι λένε ότι δεν είμαστε κυριαρχοι. Ο λαός ειναι κυριαρχος, οταν θελει. Αυτο λεει το Συνταγμα μας. Το οτι εχει δυναμη, το απεδειξαν περιτρανα οι νησιωτες μας προσφατα. Μακαρι ο Ελληνας να ξυπνησει και άλλο. Κλειστε τις τηλεορασεις. Δειτε τι πραγματικα γινεται μεσω διαδικτυου.

  Σχολιάστε
  • 09/03/2020, 09:44
   Permalink

   Αρχίζω να πιστεύω ότι κυρίως στην αριστερά ότι τα παίρνουν κανονικά σαν τις ΜΚΟ !
   Διαφορετικά δεν εξηγείται η στάση τους πριν και τώρα για τους Λαθρομετανάστες !

   Σχολιάστε
 • 10/03/2020, 12:28
  Permalink

  Πολύ σωστά όλα..μόνο που θα έπρεπε να δοθεί λίγη έμφαση παραπάνω στον ρόλο και το έργο των ΜΚΟ που κάνουν αυτά που λέει το άρθρο,σαν σύσταση για έλεγχο που θα ολοκληρώνει κι αυτός τα μέτρα ασφαλείας έναντι της παράνομης εισόδου-εισβολής- των προσφύγων η μεταναστών.Ποτέ δεν είναι αργά…

  Σχολιάστε
 • 10/03/2020, 12:45
  Permalink

  Στην Ασία και την Αφρική, κινδυνεύουν από πολέμους, φτώχεια και πείνα, συνολικά κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπων. Κανείς λογικός άνθρωπος στην Ευρώπη δεν χαίρεται με αυτό. Κανείς λογικός άνθρωπος, όμως, δεν μπορεί να θέλει να έρθουν έστω μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Ήδη η ήπειρός μας φιλοξενεί εκατομμύρια από κάθε γωνιά της Γης. Πρέπει να υπάρχουν και όρια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με δημοκρατικές αξίες. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αποφασίζει ποιους και πόσους θέλει να φιλοξενήσει. Κάποια πράγματα είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα, αλλά ορισμένοι που είτε έχουν κάποιο συμφέρον ή απλά δεν τους “κόβει”, θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι η “κακιά” της υπόθεσης, αφού δεν δέχεται τα μιλιούνια των λαθρομεταναστών στο έδαφός της. Δεν τους δέχεται γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να τους θρέψει. Άλλωστε και αυτοί οι ίδιοι όπως δηλώνουν, δεν έφυγαν επειδή το ήθελαν. Άρα η λύση πρέπει να δοθεί στην πατρίδα του καθενός. Να κάτσουν να αλλάξουν τη χώρα τους, να πολεμήσουν γι’αυτήν αν χρειαστεί – όπως κάναμε και μεις – και κάποια στιγμή θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και επιπλέον, ας τα βρουν μεταξύ τους οι διάφορες ράτσες και θρησκείες, γιατί κάποιοι πόλεμοι είναι εμφύλιοι.

  Σχολιάστε
 • 10/03/2020, 15:29
  Permalink

  Επειτα από όλα αυτά …στο δια ταύτα…Η έννοια ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ειδικά ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ (κατά Θουκιδίδη)!!! δεν είναι ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ …που σε περίοδο πολέμου προδίδει την Πατρίδα του …. αλλά και ΕΚΕΙΝΟΣ που σε περίοδο ΕΙΡΗΝΗΣ δεν έχει φροντίσει για την άνοδο…(βελτίωση).. του βιοτικού επιπέδου του λαού ΤΟΥ …αναλαμβάνοντας την ΕΞΟΥΣΙΑ που ό ίδιος ο λαός του παρέδωσε για να τον κυβερνήσει!!!!

  Σχολιάστε
 • 15/05/2020, 17:16
  Permalink

  Πολυ σοβαρο και ταθτοχρονα πο,λυ επικαιρο αρθρο που κατα την γνωμη μου θα πρεπει να γινει αφετηρια και περαιτερω διαλογος με τιην πολιτεια και τους πολιτικους μας για να βρεθει επι τελους μια κοινη συνισταμενη που δεν δυχαζει τον Ελληνισμο !

  Σχολιάστε
 • 17/05/2020, 14:40
  Permalink

  Βγάλτε τον κατάλογο των ΜΚΟ και ποιοι Ελληνοπροδότες ή ξένοι βρίσκονται επικεφαλής.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.