Το άσυλο λύνει ένα  πρόβλημα 

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Το υπουργείο Παιδείας προχωράει στην κατάργηση του ασύλου, στην υιοθέτηση ν+2 και στην ψηφιακή κάρτα για όσους είναι φοιτητές.

Τα πανεπιστήμια ήθελαν εξορθολογισμό,  δεν γινόταν να υπάρχει ανομία, βανδαλισμοί, παραεμπόριο και  όποιες άλλες έκνομες πράξεις. Τώρα θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία για όποια πράξη είναι αξιόποινη.  

Τα ιδρύματα της χώρας θα αποκτήσουν ξανά μία κανονικότητα, έναν αέρα ελευθερίας και γνώσης. 

Θα πρέπει επίσης να γίνουν ξανά χώροι που θα αναπτύσσεται η  γνώση, η διάθεση για μάθημα και μην είναι χώροι στείρας αποστήθισης, αλλά προωθούν και την έρευνα.  

Το μεγάλο θέμα με τους αιώνιους φοιτητές είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά υπάρχουν και οι φοιτητές που δεν ευθύνονται, γιατί μπορεί άλλοι να δουλεύουν, άλλοι να έχουν οικονομικές δυσκολίες. Πρώτα ας γίνει ένα ξεκαθάρισμα με τους καθηγητές  και ποιοι είναι ικανοί και μετά ας προχωρήσουν στους φοιτητές. Αυτοί όμως που δεν έχουν δώσει ποτέ εξετάσεις ή είναι δεν ξέρουν πως είναι σχολή τους ούτε από έξω θα πρέπει να έχουν μία πιο σκληρή αντιμετώπιση. 

Δεν ξέρω εάν τα καταφέρει η Κεραμέως στο παιδείας, γιατί μοιάζει με την Γιαννάκου που όλοι την κατηγορούσαν για δεξιά στροφή στον χώρο της παιδείας.  Ίσως ο δρόμος για την παιδεία και τα πανεπιστήμια είναι ο νόμος της Διαμαντοπούλου. 

Ήδη η φοιτητική κοινότητα ετοιμάζεται για θερμό  φθινόπωρο. Οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν. Αλλά ένα είναι σίγουρο  ότι τα ιδρύματα θα απαλλαχθούν από το άσυλο ανομίας και παραβατικότητας και θα αναπνεύσουν έναν αέρα  ελευθερίας της γνώσης και των ιδεών. 

Με την αναθεώρηση του συντάγματος που θα προχωρήσει η κυβέρνηση θα περιμένουμε να αναθεωρήσει  και το άρθρο 16 ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, όπως έγινε στην Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.