Ο αδύναμος Τσίπρας κι η αντι-συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Η αντί -συγκέντρωση στη ΝΔ που έστησε ο λαομίσητος στη Θεσσαλονίκη έδειξε μεγάλη αδυναμία!
Ευτυχώς φάνηκαν οι φόβοι του εκδηλώθηκαν οι φοβίες του, εξωτερίκευσε τη δειλία του, φανέρωσε τη μεγάλη του ζήλεια. Τι θα πει για τον Τσίπρα η λεξη αντιδεοντολογικό; Τίποτα. Αγενής ήταν πάντα.
Οπότε δεν εξετάζουμε αυτό. Εξετάζουμε τη ψυχοσύνθεση τους για το συγκεκριμένο θέμα. Μας φοβούνται, άρα είμαστε σε καλό δρόμο. Νοιώθουν εξαϋλωμένοι. Παρά τους διορισμούς , παρά τις πολιτογραφήσεις ,παρά τις αποφυλακίσεις , παρά τα φανταστικά σκάνδαλα και τις συκοφαντίες, με τις δημοσκοπήσεις τους τις κρυφές βλέπουν ότι χάνουν πολύ και αυτό τους οδηγεί σε απόγνωση. Μέσα στις αποδοκιμασίες που του έκαναν στην αντι-συγκέντρωσή του, έκαναν συλλήψεις με σκληρότητα σε άτομα που αγαπούν την πατρίδα τους. (Εδώ θα μου πείτε ότι έπαιζαν θέατρο επάνω στα πτώματα, αυτό θα υπολόγιζαν);
Πάει κόντρα στο 70% του λαού . Στο θολωμένο του μυαλό (που το θεωρεί και καθαρό, -φανταστείτε πώς θεωρεί το ακάθαρτο-) εφαρμόζει ακριβώς ίδια, τις λέξεις κατάληψη, σύλληψη ,πρόσληψη , παράλειψη, διάλειψη επειδή έχουν ομόηχη κατάληξη.
Το συνειδητοποιούμε, θωρακιζόμαστε και το αντιμετωπίζουμε.
Καλώς ορίζουμε τον αυτοδύναμο φιλελευθερισμό! Τη ΝΔ!
Εδώ να σημειώσουμε ότι πολλοί άνθρωποι χωρίς να ξέρουν τι είναι ο φιλελευθερισμός, έχουν βγάλει απτο μυαλό τους ότι είναι κάτι ολέθριο. Ίσως είχαν περάσει κάποτε από την ΚΝΕ και τα έμαθαν λάθος εσκεμμένα.
Την απλή απάντηση την έδωσε με ερώτηση ένας μαθητής Γ΄ Γυμνασίου όταν μάθαινε για τον Διαφωτισμό και τον ΄Ανταμ Σμιθ. Γράφει μέσα η ιστορία (δεν μπόρεσαν να το βγάλουν οι συριζαίοι αυτό) ότι ο Σμιθ μιλούσε για τον φιλελευθερισμό που έχει λιγότερους φόρους. Ρώτησε λοιπόν ο μαθητής. Οι Έλληνες δεν έχουν πάει Γ΄ Γυμνασίου; Τότε γιατί έφεραν αυτόν που έλεγε κατά του φιλελευθερισμού; Ήθελαν να πληρώνουν μεγάλους διογκωμένους φόρους;