Η αντίστροφη μέτρηση πυροδοτήθηκε από τον Κυρανάκη

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Στις 14 Δεκεμβρίου σε πανηγυρική κοινή συνέλευση Γερουσίας και Βουλής των ΗΠΑ, ανακοινώνεται επίσημα η ανάδειξη νέου προέδρου.

Οι όποιες θετικές ανακοινώσεις στο δυτικό κόσμο είχαν σχεδιαστεί, κατά την εκτίμησή μου, να γίνουν μετά την ανακήρυξη του Μπάïντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα αναμενόταν να είναι ηχηρή, με μεγάλη διαφορά. Σκοπός ήταν να πριμοδοτηθεί με ένα γεγονός τεράστιας απήχησης. 

Οι άρχοντες της παγκοσμιοποίησης, θα παρουσίαζαν το εμβόλιο, ως δώρο για την προστασία της ζωής των λαών. Κάπως έτσι θα έριχναν στάχτη στα μάτια των ούτως ή άλλως τρομαγμένων ανθρώπων και χάρις σ’ αυτούς τους «σωτήρες», θα ξανάρχιζε ο αγώνας για τη καθημερινότητα.

Και μαζί μ’ αυτά, μια τρελή κούρσα κερδοφορίας στα χρηματιστήρια, γιατί πρέπει να αναπληρώσουμε τα χαμένα, στον αγώνα κατά του Τράμπ. Ο Dow Jones, από 29.523 μονάδες στις 12 Φεβρουαρίου 2020, βρέθηκε στις 18.220 μονάδες στις 21 Μαρτίου. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το φονικό ιό, ως εργαλείο για να εξαλείψουν τις καλές επιδόσεις της προεδρίας Τραμπ στην οικονομία, με τελικό στόχο τη μεταστροφή του πολιτικού κλίματος που πριν τον Φεβρουάριο ήθελε τον Τραμπ ως φαβορί των προεδρικών εκλογών. 

Όλες οι φαρμακευτικές, ο ΠΟΥ, η ΕΕ κλπ, είχαν επανειλημμένα εκφράσει την προσδοκία για επικείμενη παρουσίαση εμβολίου και στη συνέχεια είχαν αυτοδιαψευστεί. Ακόμα και η  PFIZER, είχε αναστείλει την ανακοίνωση μέχρι 30 Νοεμβρίου, με πρόσχημα την εξασφάλιση καλύτερων αποτελεσμάτων.

Όμως έφτανε μια δήλωση ενός Έλληνα πολιτικού σε μια βραδινή εκπομπή . «… επιτέλους να βγει αυτό εμβόλιο, το οποίο όπως έχω πει στην εκπομπή σας έχει καθυστερήσει υπερβολικά και η επιστημονική κοινότητα έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων» είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Κυρανάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Kontra.

Έτσι άθελά του ο κ. Κυρανάκης πυροδότησε την αντίστροφη μέτρηση των ανακοινώσεων για την αποτελεσματική ολοκλήρωση των ερευνών για τα εμβόλια. Όλοι περίμεναν στην αφετηρία, για να ξεκινήσει ο προσχεδιασμένος ανταγωνισμός, που όμως έγινε νωρίτερα από την ημέρα «D», δηλαδή την σχεδιασμένη ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων στον πόλεμο. Και έφυγαν κουτρουβαλώντας…

Πρώτη η Pfizer ανακοίνωσε, δύο μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, παρότι είχε ζητηθεί από τους αρμόδιους παράταση έως 30 Νοεμβρίου, αποτελεσματικότητα 92%. Λίγο αργότερα η  Moderna ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5% και δυνατότητα διατήρησης σε συντήρηση. Επανήλθε η πρώτη και ανέβασε την αποτελεσματικότητα στο 95% και προστασία όλων των ηλικιών και φυλών. Τρίτη η γαλλική Sanofi, ανακοίνωσε ότι και το δικό της εμβόλιο δεν χρειάζεται κατάψυξη. H Οξφόρδη  (Astra Zeneca)ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 70%, αλλά ευκολότερη συντήρηση, μεταφορά καθώς δεν απαιτείται κατάψυξη. 

Το εμβόλιο είναι ένα οικονομικό όπλο (ήπια ισχύς) με τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες και οικονομικά οφέλη για τους μεγάλους δρώντες. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσφατα , ότι η Ελλάδα αναμένει να παραλάβει 25 εκατ. δόσεις (12,5 εκατ. άτομα × 2 δόσεις) . Τελικά καταρρίπτεται «ο μύθος», ότι ο κορονοïός αποδεκατίζει, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, πολλαπλασιάζει… 

«Αποστολή του αιώνα», χαρακτήρισε η ΙΑΤΑ την σχεδίαση και υλοποίηση των αερομεταφορών, λόγω του τεράστιου αριθμού δόσεων και των ειδικών συνθηκών μεταφοράς και αποθήκευσης/συντήρησης. Τόνισε επίσης, ότι για την μεταφορά μιας δόσης του εμβολίου σε 7,8 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, θα χρειαστούν το ελάχιστο, 8.000 αεροσκάφη Boeing 747. 

Η εταιρία Eli Lilly,  πήρε έγκριση από την FDA, για κυκλοφορία ενός μονοκλωνικού τεχνητού αντισώματος (δόθηκε και στο Τράμπ) που ενισχύει το ανοσοποιητικό πριν τη επιδείνωση της υγείας  (άνω 65 ετών) και την ανάγκη υποστήριξης οξυγόνου. 

Η Astra Zeneca, ανακοίνωση επιτάχυνση των δοκιμών για ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε όσους έχουν μη λειτουργικό σύστημα , με αντισώματα , που παρέχουν ανοσία για 6-12 μήνες.

Επίσης στη Αγγλία ανακοινώθηκε η παραγωγή ρινικού διαλύματος που βοηθά στη προστασία από τον ιό.

Η αποθήκευση, συντήρηση, ανταπόκριση σε μεγαλύτερες ηλικίες ή φυλές, ο χρόνος προστασίας/ανοσίας, είναι μερικά προβλήματα που εξετάζονται ακόμα και θα αποτελέσουν πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών.

Η δεύτερη φάση του «πολέμου», μόλις ξεκίνησε ! 

Ας είναι καλά ο Κυρανάκης, που τους ανάγκασε να τρέξουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.