Ένας μήνας, Υπουργός Πολιτισμού

Γράφει η Καλυψώ

Έκλεισε μήνας από τότε που ο κόσμος αποφάσισε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τι σημαίνει κανονικότητα; Ότι σημαίνει σε ολόκληρο τον πολιτισμένο και δημοκρατικό πλανήτη, όπου δεν υπάρχουν καθεστωτικές κυβερνήσεις, ιδεοληπτικοί άρχοντες με ξεπερασμένες ιδεολογίες-μίσους και μιζέριας, τύπου αριστεράς. Τόσο απλό.

Στην Ελλάδα αντιθέτως τα απλά θέματα, είναι τα  δυσκολότερα. Τα πραγματικά δύσκολα τα…απλοποιούμε. Έτσι είμαστε εδώ και 3000 χρονια και ας πέρασαν από την πατρίδα μας κάθε λογής, πολιτισμένοι και απολίτιστοι κατακτητές.

Ας επανέλθουμε στο προκείμενο. Έκλεισε ένα μήνα η φυσιολογική αυτή κυβέρνηση και έπεσαν με τα μούτρα στην δουλειά, για να καλύψουν 4,5 χρόνια χαμένα, καμένα, κατεστραμμένα. Διότι αν συνέχιζαν από εκεί που σταμάτησε (βίαια…) την κυβέρνηση Σαμαρά η παρέα του Τσίπρα, τώρα η χώρα θα ήταν παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ίσως για πρώτη φορά… καλό παράδειγμα!! Τώρα αναγκάζεται η νέα κυβέρνηση να γυρίσει πίσω, στην εποχή Σαμαρά και να ξεκινήσει το παραγωγικό έργο από εκεί που σταμάτησε εκείνη η κυβέρνηση, για να μπορέσει να πάει παραπέρα. Να πάει εκεί που κανονικά θα έπρεπε να ήταν η κυβέρνηση του Τσίπρα. Τόσα πίσω μας πήγαν οι προοδευτικοί….

Όμως, δεν θα ασχοληθώ με τα θέματα της Οικονομίας, διότι έχει ακόμα δρόμο. Θα ασχοληθώ ομως με το Υπουργείο Πολιτισμού και την κ. Μενδώνη, διότι αυτό το Υπουργείο είναι η ΠΡΏΤΗ εικόνα, η βιτρίνα της πατρίδας μας και όχι μόνο.  Είναι το φως του παγκόσμιου πολιτισμού. Ένα υπουργείο που θέλει ακριβώς αυτό που έχει αυτήν την στιγμή. Μια σοβαρή υπουργό με άπειρες και βαθιές γνώσεις του αντικειμένου. Μια Υπουργό που θέλει να δουλέψει και όχι να κοροϊδέψει. Την κυρία Λίνα Μενδώνη.

Το τι έκανε μέσα σε ένα μήνα η κυρία Μενδώνη είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Με τις πρώτες κινήσεις της Υπουργού, μας έδωσε να καταλάβουμε, πόσο πίσω, ηθελημένα,  “κράτησαν” και αυτό το Υπουργείο η κυβέρνηση του Τσίπρα . Οι λόγοι;…γνωστοί!!

Συγκεκριμένα 

  • Στόχος η αναγέννηση  του κέντρου της Αθήνας. 

«Την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας, με την αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με όχημα τον πολιτισμό, όπως σε Κνωσσό, Μεσσήνη, Ρόδο, Δωδώνη, Βεργίνα, Δήλο, Ακαδημία Πλάτωνος και φυσικά στην Αμφίπολη».

  • Αντικαθιστά τον φύλακα της Ακρόπολης.

Όπως διαπιστώθηκε, ήταν αυτός που διαχειριζόταν και τα εισιτήρια για την είσοδο των επισκεπτών. Ο εν λόγω αρχιφύλακας είχε τη διπλή ιδιότητα. Hταν «και ελέγχων και ελεγχόμενος» και άρα «οι ιδιότητες του αρχιφύλακα και διαχειριστή στο αυτό πρόσωπο αντίκεινται σε κάθε έννοια ηθικής και δικαίου»

  • Τατόι

«Κεντρικός στόχος της παρέμβασης στο Τατόι είναι να αναδειχθεί το πρώην βασιλικό κτήμα ως ενιαία πολιτιστική οντότητα με τη χρήση των ανακτόρων ως μουσείου, την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας των υπόλοιπων κτιρίων και την επίλυση των θεσμικών ζητημάτων, ώστε να ρυθμιστούν οι χρήσεις γης »

  • Αυτοψία στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

«Απογοητευτική κατάσταση»

  • Ο πολιτισμός μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.

Ο πολιτισμός είναι οικονομικό εργαλείο. Προωθεί την τοπική και την εθνική μας οικονομία» Θέλουμε να δώσουμε τη μάχη για περισσότερους πόρους. Και όπου μιλάμε για πόρους δεν εννοούμε μόνο το ΕΣΠΑ – εκεί όπου, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα. Θα αναζητήσουμε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη».

  • Επαναφορά αυστηρών ποινών για αρχαιοκάπηλους.

«Είναι η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους αρχαιοκάπηλους. Επίθεση από την υπουργό Πολιτισμού στον ΣΥΡΙΖΑ «Δεν μπορεί σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση να έρχεται και να κάνει στείρα αντιπολίτευση εγκαλώντας την κυβέρνηση που προσπαθεί να εμποδίσει αυτή την παρανομία, για δήθεν ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην αγορά»

Αυτά προ στιγμής. Θα επανέλθουμε με συνέντευξη της Υπουργού και όχι φυσικά μόνο της κυρίας Μενδώνη, αλλά και άλλων Υπουργείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.