Ας χαιρετήσουμε μία και καλή το Ξανθό γένος

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Πάει το χάσαμε το ξανθό γένος. Τι να κάνουμε θα γινόταν και αυτό. Εάν και έχει γίνει ήδη, πολλοί  Έλληνες ένοιωθαν αγάπη για τον Πούτιν, αλλά  έβλεπαν τα συμφέροντα μας στην Ευρώπη.  Εάν κάτι σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης θα  έπρεπε  να δούμε σοβαρά  είναι το θέμα αυτό, γιατί  φτάσαμε να γίνουμε Φιλορώσοι και όχι ευρωπαϊστές.

Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες όταν ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης  έψαχναν να βρουν Ρούβλια και έναν αγωγό που θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν τα έβρισκαν με την Ευρώπη. Ήταν  η εποχή που ο Τσίπρας  έκανε εξωτερική πολιτική με το συναίσθημα και κόντρα στην Ε.Ε.  Αλλά η βοήθεια από την Ρωσία δεν  ήρθε ποτέ  και έτσι ο Τσίπρας εγκατέλειψε τα Ρούβλια.

Μετά την ανώμαλη και δύσκολη προσγείωση στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο ο Τσίπρας έκανε μία επίσκεψη στην Αμερική, στο λίκνο του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης και άρχισε να αλλάζει προσανατολισμό. Ο Τραμπ  πήγε τον Τσίπρα στο κήπο των  Ρόδων για συνέντευξη, αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις και αβρότητες και ο Τσίπρας έγινε φιλοδυτικός και ο πολιτικός που  είναι ευπρόσδεκτος από  όλους.

Έτρεξε το Σκοπιανό για να μην προλάβουν Ρωσία και Τουρκία. Εάν κερδίσει και την ευγνωμοσύνη και  δημιουργήσει  μία  φιλία με τον Τραμπ θα είναι μεγάλη νίκη για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα.

Μία κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα περιμέναμε ποτέ να εξυμνεί το ΝΑΤΟ και την Αμερική.  Αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών.

Η Ρωσία τελείωσε για την Ελλάδα μετά από αυτό το διπλωματικό επεισόδιο και ίσως έχουμε και αλλαγή στάσης στα εξωτερικά θέματα και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε όποιος πήγε κόντρα στην Αμερική το πλήρωσε και αυτό ξέρει καλά ο Καραμανλής.

Η Ελλάδα θα μείνει προσκολλημένη στην Δύση και θα  δυσαρεστήσει όσους πιστεύουν στην Ρωσία. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική τελειώνει και η Ελλάδα θα πρέπει να  μην προσπαθεί να κοιτάζει παντού.

Η εκκλησία παίζει και αυτή τον δικό της  ρόλο στα γεωπολιτικά ζητήματα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πατριάρχη της Ρωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.