Πηδήξαμε… τον στόχο για το πλεόνασμα (κυριολεκτικά)!
Γράφει ο Αγκιτάτορας,
Χαρές και πανηγύρια στο Μαξίμου! Όχι δεν έκλεισε η αξιολόγηση! Ξεπέρασαν τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα και οι κυβερνώντες δεν μπορούν να συγκρατήσουν την συγκίνηση τους για αυτό το μοναδικό επίτευγμα. Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση του… σοσιαλιστικού οράματος!
Ναι, δεν κάνω πλάκα. Πρόκειται για μεγάλο βήμα προς την αριστερή μετεξέλιξη της οικονομίας. Αφού η υπέρβαση του στόχου έχει επιτευχθεί με την τοποθέτηση τόσο μεγάλων βαρών στην ιδιωτική οικονομία που πλέον ούτε στα… τέσσερα δεν μπορεί να σταθεί, ούτε για μια γονυκλισία δεν είναι ικανή. Τι πιο σοσιαλιστικό από το ξεζούμισμα του καπιταλιστικού τέρατος!
Για να ολοκληρωθεί ο… επαναστατικός σχεδιασμός άφησαν απλήρωτους για μήνες επί μηνών τους προμηθευτές του δημοσίου εντείνοντας την πτώση του ντόμινο στην αγορά. Άλλο καίριο χτύπημα στους καπιταλιστές!
Και μην αρχίσει κανένας τις συγκρίσεις με το πλεόνασμα επί Σαμαρά. Αφήστε τους γελοίους συμψηφισμούς γιατί μάλλον κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με την μείωση των ληξιπρόσθεσμων οφειλών στο μισό, με τις πρώτες μειώσεις φόρων να λειτουργούν ευεργετικά για το ρυθμό ανάπτυξης και τα κρατικά έσοδα.
Τον πηδήξαμε τον στόχο, σύντροφοι. Πιο κυριολεκτικά δεν γίνεται!