Η αποτυχημένη επίθεση της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η εξουσία της Τουρκίας δεν είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα αντιστεκόταν τόσο ορθολογικά και αποτελεσματικά στην ασύμμετρη απειλή της μέσω της εισροής των λαθρομεταναστών που χειραγωγεί και διακινεί. Είχε υπολογίσει ότι η πρόσβαση στα σύνορα θα ήταν χαλαρή κι ότι στο τέλος θα είχε υποστεί κόστος και η Ελλάδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιθέτως η τελευταία ήρθε να ενισχύσει με ξεκάθαρο τρόπο την πατρίδα μας, διότι βλέπει τις παράλογες κινήσεις της Τουρκίας. Η αποτελεσματική μας άμυνα στο Βόρειο Έβρο ανάγκασε ήδη μια μετακίνηση του μετώπου πιο νότια. Και γενικότερα η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών στη Θράκη απέδειξε ότι δεν είναι τόσο εύκολη περιοχή για τον διακινητή που αποτελεί η Τουρκία.

Είναι αναμενόμενο να υπάρχει λοιπόν μια μετάθεση του μετώπου και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα νησιά μας και ειδικά στα πιο μικρά που δεν έχουν κλασικές υποδομές αντιμετώπισης μαζικής μετακίνησης. Η Τουρκία θα προσπαθήσει και από αυτήν την πλευρά και θα πρέπει να αντισταθούμε και εκεί για να φανεί παντού ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί.

Κι ότι ήταν άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί με ύπουλο τρόπο τους λαθρομετανάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.