Το κόστος της ΕΡΤ…

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Στην πολιτική, έλεγε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Ως προς το δεύτερο σκέλος, έχουμε πολλά να αναφέρουμε…

Ο νυν πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε δεσμευτεί στη ΔΕΘ, να μειώσει το τέλος υπέρ ΕΡΤ κατά το ήμισυ. Να σημειώσω ότι, τα ετήσια έσοδα της ΕΡΤ από τους φορολογούμενους ανέρχονται σε 200 εκ. (5 λίστες Πέτσα), και αν το ποσό αυτό το διαιρέσουμε με τις 4,5 εκ. συνδέσεις (που μας ανέφερε ο σύντροφος Αλέξης) μιλάμε για μία ετήσια επιβάρυνση ύψους 45 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανάγκη της ΕΡΤ να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Γιατί;
Γιατί η ΕΡΤ έχει έσοδα 200 εκ. εκ των οποίων μόλις 7-8 εκ. ετησίως προέρχονται από διαφήμιση, ενώ ένα μέσο ιδιωτικό κανάλι έχει 8πλάσια τέτοια έσοδα. Στην Ελλάδα έχουμε 4 κρατικά κανάλια και ουκ έστιν αριθμός ραδιοφωνικών…

Έχουμε και κρατικά αθλητικά ραδιόφωνα διότι σε ένα πολιτισμένο κράτος πρέπει να υπάρχει και η επίσημη κρατική άποψη στην περιγραφή του αγώνος Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός.

Παίρνουμε λεφτά από τους πολίτες και γεμίζουμε τα ταμεία αθλητικών σωματείων σε πλήθος αθλημάτων για να προβάλουμε τους αγώνες τους, που δεν βλέπει κανένας, για να μπορούν να κάνουν μεταγραφές παικτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και να έχουμε “ανταγωνιστικά” πρωταθλήματα σε άδειες κερκίδες.

Την ίδια στιγμή που ο φορολογούμενος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη θύελλα των αυξήσεων στην ενέργεια και πρέπει να βρει και ένα 50άρικο να δώσει στην ΕΡΤ, η εταιρεία αυτή έχει στα ταμεία της…. κρατηθείτε … 350 εκ… (όλα τα έξοδά της για 3 χρόνια!!)… Γιατί για πχ για φέτος που υπάρχει το πρόβλημα δεν μηδενίζεται η εισφορά των νοικοκυριών στην ΕΡΤ που έχει το μπαγιόκο να κάνει τη δουλειά της;

Και γιατί δεν υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού ανεξαρτήτως συγκυρίας αυξήσεων στο ρεύμα;

Αλήθεια, τόση μεγάλη αξία για τη “δημοκρατία” μας η ύπαρξη 4 δημοσίων καναλιών;

Μήπως τελικά αυτό προέβλεπε το πόρισμα του ινστιτούτου της Φλωρεντίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.