Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Η εξαπάτηση μας βγήκε πικρή

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Η εξαπάτηση είναι συνώνυμη της αυταπάτης, αλλά για τον Τσίπρα είναι δύο λέξεις αντίθετες.

Τόμας Φούλερ «Αυτός που έχει εξαπατηθεί  δύο φορές από τον ίδιο άνθρωπο είναι συνεργός στην απάτη.» Εάν ο Άγγλος στοχαστής ζούσε στην Ελλάδα θα έβλεπε την φράση του να επιβεβαιώνεται με το παραπάνω στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Οι πρώτες εκλογές, δηλαδή του Ιανουαρίου δεν υπάρχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ άσχετα εάν πληρώσαμε ακριβά και «φάγαμε» στο κεφάλι ένα ακόμη μνημόνιο, οι δεύτερες εκλογές ήταν αυτές που ο Τσίπρας έλεγε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα όμως θα εφάρμοζε και το παράλληλο πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο. Δεν τα κατάφερε. Καθυστέρησε οκτώ μήνες την πρώτη αξιολόγηση, υπέγραψε πλεονάσματα 3,5%, εκχώρησε το δημόσιο ταμείο για 99 χρόνια, ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένα έκτρωμα για τους συνταξιούχους.

Με όλα αυτά δεν πάταξε την λιτότητα του Σόιμπλε και της Γερμανίας, αλλά ο ίδιος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτήν. Δημοσιονομνικός χώρος μέχρι το 2023 δεν φαίνεται να υπάρχει με την οικονομία να είναι σε συνεχής επιτήρηση και όταν με το καλό εκπληρώσουμε το 75% του χρέους, γιατί έτσι ο ορίζει το σύμφωνο σταθερότητας, τότε θα σταματήσει η επιτήρηση.

Ο Τσίπρας με όλα όσα έλεγε έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Με επαμφοτερίζουσα στάση και με δική του ευθύνη έφερε στο κοινοβούλιο τέτοια μέτρα και τα ψήφισε. Αυτόν τον καιρό όμως ήθελε να δείξει ένα άλλο πρόσωπο, αλλά η νεράιδα δεν ήταν μαζί του. Πρώτα οι φωτιές, μετά η πετρελαιοκηλίδα, που ακόμη να μάθουμε το πώς και το γιατί.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να είπε ότι είναι ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει αλλάξει και πολύ από το 2015. Ιδεοληψίες στις επενδύσεις, κυνήγι  για να εντοπίσουν δάσος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Μπορεί να το θέλουν, αλλά δείχνουν ότι δεν μπορούν και δεν μπορούν.

Ξέρετε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φιλοσοφία, συνθέτει τα γεγονότα, τα αναλύει. Την μία μέρα λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι όλα εντάξει στον Σαρωνικό, μετά βγαίνει άλλο στέλεχος και λέει ότι θα είναι καθαρές οι παραλίες σε έναν μήνα. Πολλά αλαλούμ για κυβέρνηση της αριστεράς που δήθεν ήταν υπέρ του περιβάλλοντος και της οικολογίας.

Μην τρέφετε αυταπάτες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς ο ίδιος.

Ο Άγγλος στοχαστής είχε δίκιο. Συμβάλαμε όλοι μαζί φροντιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα την ξαναπατήσει ο καθημαγμένος και χειμαζόμενος λαός; Θέλω να πιστεύω πως όχι.

Χορτάσαμε από φιλοσοφία, αναλύσεις. Θέλουμε σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Άντε  και του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.