Ρουσόπουλος is back;

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή φαίνεται αποφασισμένος να επιστρέψει στην πολιτική, διεκδικώντας μια έδρα στην αχανή περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική ως δικαιωμένος για την δριμεία επίθεση που είχε δεχτεί από πολιτικούς αντιπάλους και ΜΜΕ, στοιχίζοντάς του τότε την θέση του στην κυβέρνηση. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα φαίνεται να υπάρχει επαφή με τους ανθρώπους του Κυριάκου Μητσοτάκη και μία πρώτη κουβέντα για την επανένταξή του στην ενεργό πολιτική.

Τα ερωτήματα βέβαια είναι πολλά. Αξίζει ο Ρουσόπουλος να επιστρέψει στην πολιτική; Θα προσφέρει κάτι στο κόμμα αν κατέλθει υποψήφιος στην αχανή αλλά και ανομοιογενή περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής; Αρχικά και πριν αναλογιστούμε αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν ο κύριος υπαίτιος της πολιτικής επικράτησης του Κώστα Καραμανλή το 2004 και το 2007. Αυτό πλέον είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο από όλους τους φίλους όσο και τους εχθρούς του Κώστα Καραμανλή. Δεν μπορεί κανείς νομίζω να ξεχάσει, ότι ο άνθρωπος αυτός, όταν επιλέχτηκε από τον Κώστα Καραμανλή να στελεχώσει το επιτελείο , του αν και ξένος προς το κόμμα της ΝΔ, ουσιαστικά «μεταμόρφωσε» τον πρώην πρωθυπουργό. Του έδωσε προοπτική εξουσίας!

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, ότι ήταν από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της τότε εποχής και άνθρωπος που γνώριζε τα media και πώς αυτά λειτουργούν. Η συμβολή του στις εκλογικές επικρατήσεις του Κώστα Καραμανλή ουσιώδης και καθοριστική. Όταν δε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Κώστα Καραμανλή λόγω της οσμής ανύπαρκτων σκανδάλων (Βατοπαίδι) η εκλογική συντριβή του πρώην πρωθυπουργού το 2009 αναμενόμενη.

Η επιστροφή του λοιπόν όχι απλά επιθυμητή αλλά και επιδιωκόμενη από τον Κυριάκο. Πέραν του ότι θα είναι για τον ίδιο πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο μια προσωπική δικαίωση θα συνεισφέρει τα μέγιστα και στο κόμμα του. Ο Κυριάκος οφείλει να ανοίξει ακόμη περισσότερο το κόμμα τόσο σε καραμανλικά στελέχη όσο και σε ανθρώπους του Σαμαρά.

Με άλλα λόγια ο Ρουσόπουλος οφείλει για τον ίδιο, αλλά πρωτίστως για το κόμμα του να είναι back στις επικείμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.