Ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ στο Συμβούλιο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στην πρόσφατη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Νεολαίας του ΕΛΚ (YEPP) στο Βελιγράδι (30/11- 03/12), η ΟΝΝΕΔ σημείωσε ακόμα μία διεθνή επιτυχία. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο του YEPP και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, Χριστίνα Μπαλάσκα, και τα μέλη της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Ειρήνη Πράγια και Χρύσα Καζάκου κατέθεσαν ψήφισμα υπέρ της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, καταδικάζοντας τις πρόσφατες πρακτικές της Αλβανικής Κυβέρνησης, το οποίο υπερψηφίστηκε πανηγυρικά.

Η ΟΝΝΕΔ, με τη συμμετοχή της και με την διαχρονικά υπεύθυνη στάση της σε πλήθος υπερεθνικών πολιτικών οργανισμών και διεθνών οργανώσεων νεολαίας προωθεί σταθερά και αποτελεσματικά τις Εθνικές αλλά και τις Ευρωπαϊκές θέσεις, με νηφαλιότητα αλλά και στιβαρό πολιτικό λόγο εδώ και δεκαετίες. Αναδεικνύοντας τις θέσεις της χώρας μας και παίρνοντας θέση στα ζητήματα των εξωτερικών της σχέσεων η ΟΝΝΕΔ δικαιώνει τη φήμη της ως μια από τις κορυφαίες πολιτικές νεολαίες της Ευρώπης.

 

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

«Καταδίκη της προκλητικής και παράνομης πολιτικής της Αλβανικής Κυβέρνησης και της αρπαγής και κατεδαφίσεων ατομικής ιδιοκτησίας μελών της Ελληνικής Μειονότητας.

Στα πλαίσια του ψηφίσματος περιγράφηκε το περίεργο καθεστώς ιδιοκτησίας που υπάρχει ακόμη μετά την πτώση του καθεστώτοτς Χότζα και την καθυστέρηση επανακαταγραφής τίτλων ιδιοκτησίας επί περιουσιών που λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος είχαν «κοινοτικοποιηθεί».

Τονίστηκε πως ο σεβασμός του δικαιώματος στην ατομική ιδιοκτησία, η προστασία των μειονοτήτων, της θρησκευτικής ελευθερίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι απαράβατες αξίες και αρχές της ΕΕ.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψιν, το ψήφισμα απαιτεί την άρση των προσβολών θεμελιωδών δικαιωμάτων, και την αποχή της αλβανικής κυβέρνησης από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, ενόσω εκκρεμμεί η ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών για την καταγραφή ιδιωτικών περιουσιών και την επίλυση αμφισβητήσεων επ αυτών.

Περαιτέρω, απηύθυνε κάλεσμα προς:

την Επιτροπή για την αυστηρότερη παρακολούθηση των εξελίξεων σε σχέση με το ζήτημα,

τους θεσμούς της ΕΕ για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας, εφόσον παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ,

και τα υπόλοιπα κράτη μέλη για την άσκηση πιέσεων προς το Αλβανικό κράτος, προκειμένου αυτό να αποκαταστήσει την νομιμότητα και το κράτος δικαίου ως οφείλει και από άποψη διεθνούς δικαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.