Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Γ΄ Εθνική;

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Όλες οι δημοσκοπήσεις που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν ένα κοινό στοιχείο: την άνετη επικράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης με διαφορά διψήφια, που μάλιστα τείνει να παγιώνεται. Στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας είναι σε διψήφια ποσοστά. Φτάνει μέχρι και τις 17,5 μονάδες στην πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει, σήμερα, ψηλότερα ποσοστά από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, όταν ήταν σε τροχιά εξουσίας. Αλλά και στους αναποφάσιστους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να αντλεί μεγάλα ποσοστά, ενώ η συσπείρωση του κόμματος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ακόμη και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την απλή και όχι επιστημονική ερμηνεία των δημοσκοπήσεων, φαίνεται να αντιλαμβάνονται, ότι απλά η κυβέρνηση, που στήριξαν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί. Αρχίζουν να κατανοούν, ότι είναι θέμα χρόνο να παραδώσει το κόμμα τους την κυβέρνηση. Το πολιτικό κεφάλαιο δε του Αλέξη φαίνεται να έχει εξαντληθεί. Αντίθετα ο Κυριάκος φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος τον Αλέξη σε όλα λ.χ ικανότητα ως προς τον χειρισμό ζητημάτων, αποτελεσματικότητα και εν γένει να συγκεντρώνει κατά την κοινή γνώμη όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, για την εκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Ο κόσμος φαίνεται, ότι πλέον εμπιστεύεται τον Κυριάκο για τον μελλοντικό ηγέτη του. Άδικα άραγε;

Το πιο απογοητευτικό όλων για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι η μικρή διαφορά με το τρίτο κόμμα, όποιο σε κάθε περίπτωση είναι αυτό (ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ). Έρχονται μάλιστα στο φώς και κάποιες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται τρίτο κόμμα. Πόσο αληθείς και αξιόλογες είναι αυτές είναι ένα άλλο θέμα! Τυχαία ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης-παλιά καραβάνα της πολιτικής- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κυβέρνηση ισχυριζόμενος, πως πρέπει «να βελτιώσει δραστικά την αποτελεσματικότητα της και αυτή της ευρύτερης διοίκησης, με σχέδιο, συγκεκριμένους ρεαλιστικούς στόχους, ενισχυμένο συντονισμό, διαρκή αξιολόγηση και δημόσια λογοδοσία», ενώ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να τρέξουμε περισσότερο για τον πολίτη, για ζητήματα καθημερινότητας και λειτουργίας της ευρύτερης διοίκησης».

Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Κάτι φυσικά προμηνύουν. Μήπως αλλαγή πολιτικού σκηνικού με το ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει στα παλιά μονοψήφια ποσοστά από τα οποία ξεκίνησε; Μήπως επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από τα σαλόνια στα αλώνια; Από την άλλη βέβαια οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διατείνονται πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κλίμα της στιγμής και πως αυτό θα αλλάξει. Τόσες πολλές όμως αρνητικές δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δείχνουν, ότι το κλίμα είναι πλέον ψυχρό και πως τα καλοκαίρια δύσκολα θα ξανάρθουν για αυτούς. Αργά η γρήγορα φαίνεται να επιστρέφουν στα ποσοστά από τα οποία γεννήθηκαν. Καλή η Ά Εθνική σύντροφοι, αλλά μάλλον πρέπει να αρχίσετε να εξοικειώνεστε με την ιδέα, ότι θα παίζετε μπάλα και πάλι στην Γ Εθνική…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.