Νους υγιής;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Με αυτή την κυβέρνηση πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την υγεία μας από πολλές πλευρές ! Στην ουσία το <Νους υγιής εν σώματι  υγιεί>

O Συγγραφέας  ενδοκρινολόγος Ντίπακ Τσόπρα  λέει ότι η αληθινή μας φύση δεν είναι υλική, αλλά πνευματική!! Με γνώσεις που εκτείνονται από την κβαντική θεωρία ως τα Βεδικά  κείμενα της αρχαίας Ινδίας, από τη θεωρία του κάρμα ως την ευρύτερα γνωστή κατά Αϊνστάιν θεώρηση της ύλης ως συγκέντρωση ενέργειας λέει ότι οι άνθρωποι είναι πνεύματα !

Ο Ντίπακ Τσόπρα στο βιβλίο του «Τέλεια Yγεία» γράφει πώς μπορούμε να γίνουμε θεραπευτές στους εαυτούς μας!

«Αλλά καθώς ερευνούμε πιο βαθειά την παθογένεση των νόσων, βγαίνει στο φως μια πρωταρχική αλήθεια : όλες οι παθήσεις οφείλονται στη διαταραχή της ροής της νοημοσύνης. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για νοημοσύνη αναφέρονται σχεδόν αυτομάτως στη διάνοια και  έκφρασή της μπορεί να γίνεται και στο υποκυτταρικό επίπεδο, στο κυτταρικό επίπεδο, και στο επίπεδο των ιστών, ή στο επίπεδο του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όλα αυτά τα επίπεδα νοημοσύνης μπορούν να εντοπισθούν. Η ίδια η νοημοσύνη όμως δεν μπορεί. Διαποτίζει όλα τα επίπεδα με την έκφρασή της. Μας εμποτίζει ολοκληρωτικά και είναι συμπαντική στη φύση της. Η νοημοσύνη είναι νους, νόηση και η λειτουργία της αγκαλιάζει όλο το σύμπαν. Θα ήταν βιαστικό να υποθέσουμε ότι λειτουργεί μόνο μέσα απτον περιορισμένο χώρο τους εγκεφάλου. Μ΄αυτήν την έννοια όλες οι νοσικές διεργασίες, προέρχονται απ΄αυτήν την αχανή σκηνή του Νου. Και το ίδιο ισχύει για την υγεία. Η υγεία σου είναι το αποτέλεσμα μιας νοημοσύνης που υπάρχει σε κάθε κύτταρο του σώματος και αυτή  η νοημοσύνη δεν είναι ορατή ούτε μπορεί να εντοπιστεί. Αυτή η νοημοσύνη, βρίσκεται σε κάθε κύτταρο, κάθε νευρώνα, κάθε ορμόνη, κάθε αντίσωμα που υπάρχει μέσα σου. Για να δημιουργήσεις τέλεια υγεία στο σώμα σου, πρέπει να κατανοήσεις ότι ο νους είναι ο χώρος που επεξεργάζεται τα πάντα.

Το γνωστό δικό μας «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» παραφρασμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.