Νόμοι, δύο ταχυτήτων;

Γράφει ο Blood

Η Αστυνομία, μετά απο καταγγελία πολιτών, (λες και αυτοί δεν το γνώριζαν …) έκανε έφοδο στα λαγούμια της οικογένειας των παλαιοχριστιανών για όπλα, αλλά και για να σώσει τα παιδιά που ζουν κάτω από κακές συνθήκες, με επίκληση του νόμου βάσει του οποίου θα πρέπει να πηγαίνουν και στο σχολείο.

Αυτά μας λένε ΟΛΑ τα κανάλια, και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω με τις ενέργειες της Πολιτείας. Αντιθέτως συμφωνώ. Συμφωνώ όχι με την εμμονική υστερία των καναλιών για τη συγκεκριμένη ιστορία, αλλά ότι η επέμβαση έπρεπε να γίνει για το καλό των παιδιών. Είτε το λέει ο νόμος, είτε όχι.

Όμως εχω μια απορία. Οι νόμοι του κράτους, ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες ; Ή ισχύει για τους νόμους ό, τι ισχύει για τα χρέη προς την εφορία;

Το κράτος θυμήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο για τα παιδιά των παλαιοχριστιανών, που ζουν πραγματικά σε κακές συνθήκες και που δεν πάνε φυσικά σχολείο.

Και αναρωτιέμαι. Για τους Τσιγγάνους, Ρομά ή όπως αλλιώς θέλετε να πείτε αυτούς τους Έλληνες πολίτες, ο ίδιος νόμος για την κακή διαβίωση των παιδιών τους, ισχύει;

Αν ναι, γιατί η πολιτεία δεν επεμβαίνει να μαζέψει αυτά τα παιδιά και να τα πάει στο σχολείο; Γιατί αφήνουν αυτά τα παιδιά να κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων ρακένδυτα, βρώμικα να ζητιανεύουν και να κλέβουν; Γιατί; Επειδή μένουν σε καταυλισμούς και αντίσκηνα αντί για λαγούμια; Γιατί η Πολιτεία και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά σαν κάτι κανονικό, δηλαδή σύμφωνο με τον κανόνα (δε θα πω νόμιμο, ήτοι σύμφωνο με το νόμο), και δεν ασχολούνται με τους γονείς τους με τον ίδιο τρόπο;

Είναι ίδια αυτή η μεταχείριση; Προφανώς και όχι. Ούτε δίκαιη είναι.

Το ίδιο το κράτος μού δίνει το δικαίωμα να λέω ότι υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των πολιτών. Και όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση.

Βλέπω συμπολίτες μου να χρωστάνε μεγάλα ποσά στην εφορία, και οι επιχειρήσεις τους να τρέχουν κανονικά. Παράδειγμα ο εφοπλιστής (ονόματα δεν λέμε αλλά όλοι πρόσφατα το διαβάσαμε), χρόνια χρωστάει περίπου 3.000.000 € από τον ΕΝΦΙΑ, και οι επιχειρήσεις του λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη, αν κάποιος Έλληνας πολίτης χρωστάει στην εφορία για 2-3 χρόνια 1.000 € απο τον ΕΝΦΙΑ, σίγουρα θα βρει τον μπελά του. Κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά. Μέχρι και το σπίτι του μπορεί να χάσει, πέρα από τη φυλακή που πιθανόν να πάει.

Είναι ίδια αυτή η μεταχείριση; Προφανώς και όχι. Ούτε δίκαιη είναι.

Αντίστοιχη, ως προς το ζήτημα της συμπεριφοράς της Πολιτείας, είναι και η περίπτωση των παλαιοχριστιανών και των Τσιγγάνων. Ίσως με διαφορετικό κίνητρο, παραμένει όμως η διαφοροποίηση στη μεταχείριση της ίδιας παραβατικότητας.

Όταν λοιπόν το ελληνικό κράτος αποφασίσει να είναι δίκαιο, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ, και να εφαρμόσει τους νόμους το ίδιο σε όλους τους πολίτες, τότε θα υπάρχει όντως έννομη τάξη, και όχι ένα φαινόμενο αυτής.

 

** ‘Οσο για την πρόσληψη του παλαιοχριστιανού στον Δήμο σαν σκουπιδιάρη και μετά έκανε…”τηλεργασία” ενώ βρίσκονταν στα βουνά χωμένος στο λαγούμι (;;).
Να μην ξεχνάμε και την περίπτωση της κ. Κατερίνας Νοτοπούλου, ( ανέλαβε, το 2016, το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη), πως συμμετείχε σε «απάτη», παραδεχόμενη, ότι «τρύπωσε στο δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια» αλλά δεν εργάστηκε ποτέ σε αυτή τη θέση καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου.

H Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε σεξιστική και φασιστική την επίθεση και…”καθάρισε”.
Ο Μανώλο τι θα μας πει για να καθαιρέσει ;; Η πολιτεία, θα πει κάτι ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.