Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για το λαό παρά μόνον για την εξουσία

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Από την αρχή τής παρουσίας των Ζαίων και των συνεταίρων τους στο κυβερνητικό προσκήνιο φάνηκε ότι δεν πρόκειται για ένα σοβαρό κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά για ένα απολύτως άχρηστο και επικίνδυνο συνονθύλευμα πολιτικών κυρίως ρεμπεσκέδων. Η ιστορία τους καταμαρτυρά ότι λαϊκίζοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο, άλλοτε ως αγανακτισμένοι, θυμηθείτε τον Μιχελογιαννάκη, άλλοτε ανεβαίνοντας σε τρακτέρ, θυμηθείτε τον Τσίπρα και άλλοτε μην πληρώνοντας τα διόδια, θυμηθείτε την Κωνσταντοπούλου, λεφτά για τα οποία ο ίδιος ο παρακινητής ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε μετά ως κυβέρνηση το λογαριασμό,  κατάφερε να ξεγελάσει τον λαό και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Σε απόγνωση βρέθηκε άνεργος αρχαιολόγος, ο οποίος πιστεύοντας στο κίνημα «Δεν πληρώνω» διέσχιζε την Εγνατία οδό χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων και μετά εκλήθη να πληρώσει πάνω από 21.000 ευρώ!!! Επί εποχής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!! Και μάλιστα  ο ΣΥΡΙΖΑ  πήρε την εξουσία όχι μόνος του, αυτοδύναμα, αλλά με πατερίτσα έναν επίσης καθ’ όλα άχρηστο πολιτικό συνέταιρο. Ίσως φαίνομαι αυστηρός στην ορολογία μου, αλλά δεν αναφέρομαι ούτε στον μανάβη τής γειτονιάς μου, που τον αλλάζω αμέσως, αν το καρπούζι «βγει μάπα», ούτε στον μπακάλη, που ουδόλως καθορίζει το μέλλον μου. Πρόκειται για αυτούς, που μου προσδιορίζουν τον τρόπο ζωής μου σήμερα, στο μέλλον και όχι μόνον. Και όταν συζητάμε για μέλλον εννοούμε σχεδόν την κάθε ύφανση της ζωής τών ανθρώπων ολόκληρου του λαού, ξεκινώντας από το μέλλον τών παιδιών του, δηλ. σε ό,τι καλύτερο ελπίζει η χώρα και φτάνει στην διατήρηση των δικαιωμάτων της ελευθερίας τού λαού και της φύλαξης των συνόρων τού τόπου. Επομένως όχι απλώς δικαιούμαι, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να λέω τα πράγματα με το όνομά τους όσο αυστηρός και αν γίνομαι. Και δεν θα πιάσω όλα τα στραβά των Ζαίων από την αρχή, τα οποία είναι πάρα πολλά, αλλά θα αναφερθώ σε τρία σημαντικά γεγονότα, που δείχνουν καθαρά ότι τα σχέδια, οι πολιτικές και οι τρόποι δράσης τού ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ήταν και εξακολουθούν να είναι εναντίον του λαού για τον οποίο υποκριτικά τάχα κόπτονται, εναντίον της Δημοκρατίας και δεν είναι υπέρ κανενός άλλου πλην των υψηλά ισταμένων Ζαίων, στυλ Παππά. Θυμηθείτε Νοτοπούλου. 

Οι Ζαίοι ανέλαβαν για πρώτη φορά την διακυβέρνηση της χώρας το 2015 και είναι τοις πάσι γνωστό, πως όταν σε κάτι είσαι αρχάριος πρέπει να είσαι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Και όταν έχεις την ευθύνη για την ζωή ενός λαού δεν φτάνει να είσαι πολλαπλά προσεκτικός και επιφυλακτικός, αλλά επιβάλλεται να είσαι απολύτως συνετός. Ήδη ανέφερα πιο πάνω ότι δεν θα αναφερθώ σε όλους τους επικίνδυνους σαλτιμπαγκισμούς των Ζαίων, εκείνης της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα έκαναν όλα μπάχαλο, για αυτό θα ξεκινήσω με το κατά την άποψή μου σημαντικότερο. Το δημοψήφισμα. Εδώ η ανωριμότητά τους και η ανευθυνότητά τους αγγίζει, χωρίς καμιά υπερβολή, τα όρια της προδοσίας. Φανταστείτε πώς θα είμαστε τώρα, με τον κορωνοϊό, αν είχαμε βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που νωρίτερα πολύ πιο βαριά ονόματα στην πολιτική από αυτό τού κ. Τσίπρα, είχαν εργαστεί για να βάλουν την χώρα στην Ε.Ε.. Θα καταλάβετε ακόμη την τόσο μεγάλη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα, αν σκεφτείτε ότι η Μ. Βρετανία, που δεν είναι η μικρή μας χώρα με τα τόσα της προβλήματα, σκέπτεται να ξαναμπεί στην Ε.Ε.!!!

Ένα άλλο σημαντικό δείγμα της κάκιστης πολιτικής τού ΣΥΡΙΖΑ και του κάκιστου τρόπου δράσης του είναι ο διχασμός που έφεραν και που εξακολουθούν να τον έχουν ως εργαλείο τους. Προφανώς, όταν δεν έχεις ιδέες, ο λαϊκισμός και ο διχαστικός λόγος σε στηρίζουν. Έτσι βλέπουμε σε όλα τα θέματα, αλλά και σε αυτό ακόμη της πανδημίας, οι συμπεριφορές τους να δημιουργούν προβλήματα. Όλοι οι συνετοί άνθρωποι βέβαια, ακόμα και κάποιοι δικοί τους, όπως ο κ. Ξανθός, αντιλαμβάνονται ότι η πανδημία δεν είναι κάτι απλό και ότι η αντιμετώπισή της απαιτεί προσεκτικές και σωστές κινήσεις και αποφάσεις. Μπορείς να την αντιμετωπίσεις μόνον λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τούς ειδικούς, δηλ. τους κατάλληλους γιατρούς και τα μέτρα που αυτοί υποδεικνύουν. Με πολύ λύπη μου παρατηρώ ότι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά, οι διασωληνομένοι και οι θάνατοι επίσης αυξάνονται, οι Ζαίοι ασχολούνται με το ότι ο Πρωθυπουργός αποκάλεσε τον κ. Τσιόδρα με το μικρό του όνομα. Παράλληλα ο γνωστός φίλα σε εκείνους προσκείμενος τύπος άρχισε να εκφράζεται με τον χειρότερο τρόπο για τον μοναδικό αξιοπρεπή κρητικό επιστήμονα γιατρό που είναι στο κόμμα τους, τον κ. Ξανθό. Αλλά μήπως και το παιχνίδι με τα κανάλια, για τα οποία ο δικός τους Καλογρίτσας βγάζει τα άπλυτά του Παππά σήμερα στη φόρα, δεν αντιπροσωπεύει τον ολοκληρωτικό τρόπο σκέψης τού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μετά από αυτά όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι σκοπός των Ζαίων δεν είναι η προφύλαξη του λαού από ένα πείραμα στέρησης της ατομικής ελευθερίας, όπως παραπλανητικά διαδίδουν, λες και τρελάθηκαν όλες οι κυβερνήσεις της γης και αποφάσισαν να συμμετέχουν όλες μαζί στο «πείραμα του κορωνοϊού» κατά της ανθρωπότητας , αλλά σκοπός τους είναι πώς θα προκαλέσουν φθορά και πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προφανώς ονειρεύονται ό,τι προκάλεσαν σε καιρό μνημονίων στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, λες και ο Τσίπρας φτάνει στο μικρό νυχάκι των δυο προαναφερθέντων πολιτικών. Τότε βέβαια δεν δίστασαν να συνεργαστούν και με την Χ.Α. Σήμερα μάλλον τους λείπει από αυτήν την άποψη. Φυσικά αυτή τους η προσπάθεια, η φθορά της κυβέρνησης, γίνεται πάντα με τους προσφιλείς ανεύθυνους και οικείους σε αυτούς λαϊκίστικους τρόπους. Εδώ η ανευθυνότητά τους απέναντι στον λαό, την ψήφο του οποίου επιζητούν, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Και ξαφνικά η Ελλάδα, από εκεί που κατά τον Τσίπρα η θάλασσα δεν είχε σύνορα, απέκτησε και….θαλάσσια σύνορα!!! Θαύμα μάλλον του Ποσειδώνα, διότι ως γνωστόν ο Τσίπρας γνωστός άθεος, δεν πιστεύει στον Άγιο Νικόλαο. Οπότε το θαύμα είναι μάλλον του Ποσειδώνα!!! Πάντως το να μην πιστεύει ο κ. Τσίπρας είναι δικαίωμά του και του το αναγνωρίζω, αλλά να περιπαίζει τον λαό προσκυνώντας εικόνες αγίων, αφού δεν πιστεύει, είναι τουλάχιστον ανέντιμο και ανειλικρινές. Ναι, θα μου πείτε και δικαίως, «Εσύ περίμενες να δεις να τον Τσίπρα να προσκυνά εικόνες για να διαπιστώσεις πόσο ψεύτης είναι;». Έχετε δίκιο και πρέπει να σας το αναγνωρίσω. Με τον κ. Τσίπρα δύο πράγματα συμβαίνουν απολύτως σίγουρα. Είτε αυτό που λέει είναι ψέμα με τη βούλα, είτε αν του ξεφύγει καμιά αλήθεια εντελώς κατά λάθος, την αναιρεί αυθωρεί και παραχρήμα. Μόνον για την δίκη της Χ.Α. δεν μπορούσε να βρει αίθουσα δικαστηρίου. Ήλπιζαν ότι θα ξαναεκλεγούν επειδή είχαν υπερφορολογήσει και καταστρέψει την μεσαία τάξη. Απύθμενο το θράσος και η βλακεία τους.  Ένα είναι το σίγουρο με τον Τσίπρα. Ούτε όραμα έχει, ούτε ιδέες. Και αυτό είναι μέρος τού χαρακτήρα του και της αμορφωσιάς του. Φτάνει να θυμηθείτε πόσες φορές άλλα έχει πει και άλλα έχει κάνει. Και δεν είναι απλώς αμόρφωτος και αγράμματος ο κ. Τσίπρας, που μπέρδευε την Λέσβο με την Μυτιλήνη,  αλλά απολύτως επικίνδυνος. Ζητάει ο αθεόφοβος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τα πάει πολύ καλά στην εξωτερική πολιτική, έχει συνάψει συμμαχίες, έχει φράξει τον Έβρο και έχει ξεφτιλίσει τον Ερντογάν, του ζητάει να παρατήσει την διπλωματία και να εμπλέξει την χώρα σε πόλεμο!!! Ποιος; Αυτός του οποίου η κυβέρνηση έφερε ένα σωρό μουσουλμάνους και άλλους και δεν αναφέρομαι σε αυτούς τους δύσμοιρους Σύρους, αλλά σε εκείνους που χωρίς να υπάρχει πόλεμος στην χώρα τους έφτασαν στην Ελλάδα. Και που δεν γνωρίζουμε ποιοι άλλοι πέρασαν μαζί τους τα σύνορα της χώρας μας, παρεισφρέοντας ανάμεσά τους πλήρως ανεξέλεγκτα. Με άλλα λόγια τίποτα χειρότερο από μία άλλη διακυβέρνηση της χώρας από τον απολύτως ανεύθυνο και υποστηρικτή τού τρομοκράτη Κουφοντίνα. Για τον λόγο αυτό ο λαός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο ποιους επιλέγει να τον κυβερνήσουν. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.