«Κασσελάκια», «ρουβίτσες» και δημοσκοπήσεις

Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος

Στην αρχή της εβδομάδας ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διηγείτο μια ιστορία σε ένα από τα καφέ της πλατείας. «Είχα πάει σε μια εκδήλωση ποδοσφαιρικού σωματείου στους Τράχωνες. Εκεί που έχω κάτσει στην καρέκλα, ξαφνικά γίνεται της τρελής.
Γυρίζω το κεφάλι και στην αίθουσα έχει μπει ο Στέφανος Κασσελάκης. Γονείς και παιδιά είχαν σηκωθεί από τις καρέκλες. Αλλοι χειροκροτούσαν, άλλοι ούρλιαζαν και όλοι μαζί τραβούσαν φωτογραφίες. Από την εποχή του Ρουβά είχα να δω τέτοιο θέαμα».

Και δεν είναι ο μόνος που το βλέπει. Τα «κασσελάκια» είναι το αντίστοιχο με τις «ρουβίτσες». Εντελώς τελείως. Οσο ασχολούνται οι «ρουβίτσες» με την πολιτική τόσο ασχολούνται και τα «κασσελάκια». Περισσότερο ασχολούνται να δουν πού κάθισε ο Τάιλερ, από το τι είπε ο αρχηγός για το ουκρανικό. Αν βέβαια ο αρχηγός μπορεί να βρει την Ουκρανία στον χάρτη. Και η εικόνα αντικατοπτρίζεται στη δημοσκόπηση της Pulse. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να παίρνουν 12% και τη Ν.Δ. 29,5%. Και εδώ υπάρχουν καλά και κακά νέα.

Τα καλά νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο που ο Κασσελάκης έγινε πρόεδρος, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει κάποιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Τα κακά νέα είναι ότι το ποσοστό είναι 0,5% και πριν το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον Σεπτέμβριο που έχει αναλάβει την προεδρία ο Κασσελάκης, είχε χάσει 6,5%, δηλαδή το ένα τρίτο της εκλογικής του δύναμης.

Τα καλά νέα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ισοβαθμεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση της δημοσκόπησης. Τα κακά νέα είναι ότι στις δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου χάνει στα ποσοστά. Μπορεί στο σύνολο της δημοσκόπησης να μην είναι μεγάλο, αφού χάνει 0,5% από το ποσοστό του, αλλά το αργά του ΠΑΣΟΚ δείχνει να φρενάρει.

Οσο για τη Ν.Δ., τα καλά νέα στις δημοσκοπήσεις ήταν ότι έχασε μία μονάδα. Τα κακά ότι μία μονάδα σε ένα μήνα δεν είναι μικρό πράγμα. Και επειδή η μονάδα χάθηκε -χρεώθηκε εν πολλοίς στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια-, βγήκε η διαρροή της υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη στις ευρωεκλογές για να μαζευτούν οι απώλειες από τις οποίες ωφελείτο ο Βελόπουλος. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι αποφασισμένο, αλλά «νύφη» και «γαμπρός» δεν μοιάζουν να έχουν αντίρρηση.

Στην αρχή του κειμένου αναφέρθηκα σκέτα σε «πλατεία». Στην πολιτική «πλατεία» σημαίνει Κολωνακίου. Και δεν σημαίνει κάποια πλατεία. Μιλάμε για έναν απέραντο βιότοπο που ξεκινάει από το παλιό αρχηγείο της Δράσης στην Ηροδότου και τελειώνει στα λημέρια του παλιού ΠΑΣΟΚ στη Βαλαωρίτου.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.