Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία!

Γράφει ο Ηλίας Μελετίου, Απόφοιτος Πληροφορικής, φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Η Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, κυριολεκτικά αλλάζει τις ισορροπίες στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και θωρακίζει την Πατρίδα μας από κάθε επίδοξο επιβουλέα!

Η συμφωνία που αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Κυβέρνηση, προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Παράλληλα η Ελλάδα θα παραλάβει σε χρόνο – ρεκόρ, 3+1 φρεγάτες Belhara με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου!

Η εισήγηση του Πολεμικού ναυτικού μας για την καταλληλότητα των Γαλλικών φρεγατών έγινε όπως και έπρεπε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία και φυσικά εξέθεσε όλους αυτούς που τόσο καιρό έβλεπαν παραμύθια με δράκους για δήθεν πολιτική επιλογή των αμερικανικών φρεγατών.

Ακόμα και τώρα βέβαια μερικοί για να μην αποδεχτούν ότι πάλι «έπεσαν» έξω και να ασκήσουν εμμονική κριτική κατά της Κυβέρνησης, αναφέρουν ότι η συγκυρία της ‘’κρίσης’’ των Γάλλο-Αμερικανικών σχέσεων λόγο του συμφώνου AUKUS έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δική μας συμφωνία με την Γαλλία, να τους υπενθυμίσω, ότι ακόμα και έτσι να είναι , διαχρονικά οι συγκυρίες πάντα διαδραματίζανε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας.

Η Ελλάδα μέσα σε δυο έτη έγινε ξανά ένας σημαντικός «παίκτης» στην γεωστρατηγική και στρατιωτική σκακιέρα της περιοχής, οι ένοπλες δυνάμεις μας εκσυγχρονίζονται , ενισχύονται σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, οι συμμαχίες μας εμβαθύνουν και αυξάνονται!

Υ.Γ 1 εξίσωση θητείας στρατού ξηράς (από 9 μήνες σε 12 μήνες) με τους άλλους κλάδους

Πρόσληψη 1600 ΕΠ.ΟΠ και στους τρεις κλάδους μετά από δέκα έτη!

24 μαχητικά Rafale για την πολεμική αεροπορία μας!

3 + 1 φρεγάτες Belhara για το πολεμικό ναυτικό μας και έπονται 3 Gowind κορβέτες!

7 ελικόπτερα Romeo ανθυποβρυχιακού πολέμου!

70 ελικόπτερα Kiowa Warrior για την αεροπορία στρατού!

Υ.Γ 2 Η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτη και επαφίεται στον πατριωτισμό  όλων των Ελλήνων! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.