Εκλογές σε κλίμα 1985 και όποιος αντέξει

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Ποια Οξφόρδη και κλίμα πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο Τσίπρας ότι θα γίνει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα έντασης και διχασμού. Τίποτα λιγότερο από την Κολομβία.

Με αυτό το κλίμα θα πάμε και σε εκλογές, ένα κλίμα πολωτικό, διχαστικό και άκρως αποκρουστικό για τους πολίτες. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, αλλά κάποιοι που είναι στην γκρίζα ζώνη δεν ξέρουμε τι στάση να κρατήσουν πάνω από την κάλπη.

Η κυβέρνηση πιέζεται από πολλούς τομείς και σε πολλά πεδία. Η υπόθεση Πετσίτη που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις πως ένας άνθρωπος με εισόδημα  τεσσάρων χιλιάδων ευρώ βρέθηκε να έχει είκοσι, η αριθμητική στο Μακεδονικό δεν του βγαίνει του Τσίπρα, μετράει και βλέπει ότι φτάνει μέχρι και 149, μπορεί να περάσει και με απλή πλειοψηφία, αλλά ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν γίνεται να περάσει με την πλειοψηφία των παρόντων.  Ήρθε και η βόμβα στον ΣΚΑΙ και έβαλε ξανά στο προσκήνιο το παρακράτος που έχει στηθεί χρόνια τώρα, αλλά η νυν κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα να το εξαλείψει.  Έχουμε φτάσει στην Ελλάδα να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα.

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός αντιγράφει τον Ανδρέα, η φρασεολογία του μοιάζει πολύ σε εκείνην που χρησιμοποιούσε ο Ανδρέας, η Δεξιά, το κράτος της δεξιάς, η παλινόρθωση της δεξιάς. Τα ίδια που έλεγε ο Παπανδρέου λέει και ο Τσίπρας μήπως και τον ψηφίσουν οι παλιοί Πασόκοι. Αλλά πια κανείς δεν συγκινείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει αυτά γιατί θέλει να ανεβάσει την συσπείρωσή  του και  να κόψει καμία  ψήφο που φεύγει προς  τη Νέα Δημοκρατία.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία όσο μπορεί κρατάει μετριοπαθής  στάση, αλλά σε κάποια άλλα ανεβάζει και  η ίδια τους τόνους. Γιατί θέλει να καλύψει το δεξιό ακροατήριο  για να μην πάθει καμία ζημιά από τα δεξιά της, άλλωστε  οι ψήφοι της πλατείας έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και λίγοι στην Χρυσή Αυγή.

Το Μακεδονικό την ένωσε, δεν την διέσπασε όπως υπολόγιζαν στο Μαξίμου και τώρα οι ίδιοι απολαμβάνουν ότι βρέθηκαν στην σωστή πλευρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει μόνος του να βρει πρόθυμους να την περάσει.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μην υιοθετήσει την λογική του ΣΥΡΙΖΑ του 2014 που μιλούσε για «Γερμανοτσολιάδες», για τα «γκαουλάιτερ», «κουίσλινγκ». Μπορεί να  λένε στα καφενεία τα ίδια και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσο η Νέα  Δημοκρατία παρουσιάζει το πρόγραμμα της τόσο το καλύτερο για αυτήν.

Όσο για αυτούς που λένε για την γραμμή Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός τα είπε όλα στην συνέντευξη που έδωσε πριν από ένα μήνα στα Παραπολιτικά. Ο Σαμαράς δεν ξεπούλησε την Ελλάδα για την εξουσία. Γιατί εάν ήθελε να το κάνει, θα έκλεινε την αξιολόγηση τότε και θα υπέγραφε  αυτός όλα αυτά τα μέτρα για το υπερταμείο και τις συντάξεις. Ποιος άκουγε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.