Είναι η πολιτική κληρονομικό δικαίωμα;
Γράφει ο Blood
Είναι η ιατρική κληρονομικό δικαίωμα; Είναι η δικηγορία κληρονομικό δικαίωμα; Ισχύει για τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγος, τον βοθρατζή; Είναι η πολιτική κληρονομικό δικαίωμα;
Ερωτήματα που κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια και που οι απαντήσεις είναι σταθερές και αυτονόητες. «Εάν κάτι δεν έχει κόστος δηλαδή δεν το πληρώνει ο Ελληνικός λαός ας είναι ότι θέλει και κληρονομικό δικαίωμα φυσικά. Εάν κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο έστω και ένα σεντς, φυσικά και δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα.» Ένα από τα επιχειρήματα (όχι από τα πρώτα) που είχαν τεθεί στο δημοψήφισμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας ή όχι ήταν και αυτό. Το κληρονομικό δικαίωμα.
Δεν νοείτε στην Δημοκρατία και σε κράτη προηγμένα να υπάρχει πολιτικός κληρονόμος. Είναι άνισο, αντιδημοκρατικό και δείχνει την ποιότητα του λαού και των πολιτικών. Και φυσικά το μέλλον της χώρας που «υιοθετεί» και το «ενισχύει»
Ο Γιάννης Τραγάκης έχει πολλούς λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να μπει και αυτός όπως και πολλοί άλλοι πολιτικοί στο βιβλίο Γκίνες. Όχι μόνο επειδή είναι ο παλαιότερος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ή επειδή είναι με την σύζυγο του, Σμαράγδα, 52 χρόνια μαζί. Θα μπορούσε να είναι στο βιβλίο Γκίνες για κάποια άλλα ρεκόρ. Παραδείγματος χάρη για το ρεκόρ των οικογενειακών υπαλλήλων της Βουλής. Κόρη, γαμπρός, και νύφη είναι υπάλληλοι του ελληνικού κοινοβουλίου. Επίσης θα μπορούσε να μπει στο βιβλίο Γκίνες για την εν ψυχρώ και τόσο κυνική απάντηση του στην συνέντευξη που έδωσε στην Σάσα Σταμάτη του στα Παραπολιτικά. http://www.parapolitika.gr/article/giannis-tragakis-apochoro-apo-tin-politiki
Στην ερώτηση, «Ακούγεται ότι στις επόµενες εκλογές δεν θα κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής. Ισχύει; Ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος ο γιος σας, Παναγιώτης. Αληθεύει;», απατάει ο μακροβιότερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β. Πειραιά Γιάννης Τραγάκης.
Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια.
Εκτός τον σκεπτικισμό αποστροφή που μου προκάλεσε η απάντηση του βουλευτή, μου προξένησε και φόβο. Ξέρετε τι με φόβισε; Το κληρονομικό δικαίωμα των πέντε παιδιών του Παναγιώτη Τραγάκη και των οικογενειών αυτών…
*** Δεν έχω κάτι με τον εν λόγο βουλευτή και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός. Απλά, ρίξτε μια ματιά σε όλους τους νομούς της επικρατείας και θα “νιώσετε υπερηφάνεια ” για τις επιλογές των “εθνοπατέρων” και “εθνομητέρων” που εσείς κάνετε.
Αυτό είναι θράσος.
Αλλά δε φταίνε μόνο αυτοί.
Φταίνε κυρίως όσοι τους ψηφίζουν.