Δικαιούται ένας πολίτης να θεωρεί εαυτόν Τούρκο; Βεβαίως και δικαιούται
Γράφει ο Σωτήρης Χήνος
Αν θέλει μπορεί να θεωρεί εαυτόν και απόγονο των ιθαγενών κατοίκων της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Μπορεί επίσης να θεωρεί εαυτόν Νεφελίμ, Ελ και διαγαλαξιακό προφήτη της αποκάλυψης.
Δεν γνωρίζω κάποιον νόμο που να περιορίζει τέτοια δικαιώματα.
Σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε όλοι να αυτοπροσδιοριζόμαστε κατά το δοκούν. Και ως ρακούν; Και ως ρακούν.
Αυτά όμως σε ατομικό επίπεδο. Σε συλλογικό επίπεδο και πολύ περισσότερο σε επίπεδο και εθνικής εκπροσώπησης, δεν γνωρίζω αν τα ρακούν και οι διαγαλαξιακοί προφήτες κόβονται. Γνωρίζω όμως ότι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και μάλιστα εκπρόσωποι μιας μη αποδεκτής από το Ελληνικό κράτος, Τουρκικής μειονότητας, κόβονται αυτοδικαίως. Χωρίς ναι μεν και χωρίς αλλά.
Εάν οι Ελληνικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι οι 2 υποψήφιοι, έχουν τέτοιες τάσεις αυτοπροσδιορισμού και “ιδιαίτερες” σχέσεις με εξωθεσμικά κέντρα, και δεν τους αντικατέστησε για μερικές χιλιάδες ψήφους, υπέπεσε σε σφάλμα μέγα. Χωρίς ναι μεν και χωρίς αλλά.
Αν παρόλη τη συζήτηση που άνοιξε μετά τις εκλογές, και παρά τη συνεχόμενη παροχή στοιχείων, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε χρήση του δικαιώματος αντικατάστασης λόγω λίστας, ανέβασε το εν λόγω σφάλμα σε εκθετική δύναμη. Χωρίς ναι μεν και χωρίς αλλά.
Μπορεί κάτι να διορθώσει έστω και εκ των υστέρων; Μπορεί. Να ζητήσει ανοιχτά και δημόσια από τους υποψηφίους της και μέλλοντικούς βουλευτές της, να δώσουν τέλος στην παραφιλολογία, και να δηλώσουν ευθαρσώς και εντίμως, ότι είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ότι θέμα Τουρκικής μειονότητας εν Ελλάδι δεν υφίσταται. Χωρίς ναι μεν και χωρίς αλλά.
Άντε να τους δω…