Όλη η Ελλάδα ένα camping

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμονας

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα, είναι να μιλήσεις με αριθμούς. Πιστεύω ότι με τους αριθμούς δεν λες ψέματα, μπορείς όμως να πεις μισές αλήθειες και γι’ αυτό αποφεύγω την άσκοπη χρήση τους. Άλλωστε, ότι και να λένε οι αριθμοί, ξεπερνιούνται από την πραγματικότητα η οποία είναι πολύ πιο σκληρή και αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί με κανένα στατιστικό εφεύρημα.

Λοιπόν, για να συνοψίσουμε λίγο τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τα έργα της προοδευτικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Οι νέες συντάξεις αναπηρίας με το νόμο Κατρούγκαλου είναι:

 Αναπηρία ως 67%, 192 ευρώ

 Αναπηρία ως 79%, γύρω στα 283 ευρώ

 Αναπηρία από 80% και πάνω, 385 ευρώ

 Συντάξεις χηρείας και πρόωρες γήρατος, αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 196 ευρώ!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Κυβέρνηση μείωσε και τα ποσά και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης! Το ποσό ενίσχυσης είναι πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δυνητικών δικαιούχων έχει αποκλειστεί εντελώς και αυτό διότι προστίθενται στο εισόδημα οι αγροτικές επιδοτήσεις, οι αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, όπως το επίδομα θέρμανσης, το ΕΚΑΣ και το επίδομα τέκνων.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής που έκανε η κυβέρνηση είναι χιλιάδες κοινωνικά ευάλωτοι αγρότες (πολύτεκνοι, αγρότες με χαμηλά εισοδήματα) είτε να αποκλείονται, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, είτε να λαμβάνουν ένα μικρό φιλοδώρημα.

Επίσης, σύμφωνα με τρεις έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία δύο χρόνια αυξήθηκε δραματικά η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα και μειώθηκε πάρα πολύ η κατανάλωση ψωμιού και γάλακτος, ενώ γύρω στους 600.000 συμπολίτες μας εργάζονται με αμοιβές κάτω από 400 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, αποτυπώνουν δυστυχώς μια εικόνα φτωχοποίησης και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να την αντιληφθεί. Σίγουρα, το επιχείρημα της συνευθύνης της τωρινής κυβέρνησης με πολλές προηγούμενες, ίσως βρίσκει ακόμα δεκτικούς ακροατές όμως, δεν προβληματίζομαι από αυτό, όσο από τη νοοτροπία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι έκανε λάθη και να περισώσει την αξιοπρέπεια της και μαζί τη δική μας, επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και δυστυχώς, ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό.

Ενδεικτικό της νοοτροπίας που την διακατέχει, είναι η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη, να δεχτεί αντιπροσωπεία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους άμεσους δηλαδή εκπροσώπους των πολιτών, προκειμένου να του εκθέσουν τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έφερε προς διαβούλευση και αφορά το μέλλον του θεσμού που εκπροσωπούν, ένας θεσμός που διαλύεται, διότι πολύ απλά, δεν ελέγχεται. Κι ότι δεν ελέγχεται, καταστρέφεται, προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, στα δικά τους μέτρα, όπως και στα αυταρχικά καθεστώτα.

Μοναδική αχτίδα σωτηρίας σε αυτό τον τόπο, είναι ο αιματηρός αγώνας τριανταοχτώ κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι υπερασπίζονται λυσσωδώς το δικαίωμα όλων μας να κάνουμε ελεύθερο camping σε κάθε δρόμο, κάθε παραλία και κάθε πανεπιστήμιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.