Χωρίς Θρησκευτικά αλλάζει το κοσμοείδωλο των επόμενων γενιών

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Ο νέος υπουργός Παιδείας ετοιμάζεται ν’ αλλάξει τα βιβλία Θρησκευτικών; Σωστά! Θα συμβουλευτεί άρα, τους Λέκτορες και καθηγητές Πανεπιστήμιων που παρακολουθούν τα συνέδρια, για το πώς θα πρέπει να μιλάμε στα παιδιά για τη Δημιουργική Αρχή, ή θα περάσουν άλλα μηνύματα όπως θα καθοδηγήσουν τα ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) της Κουμουνδούρου;

Όπως είναι γνωστό μέσα απτό μάθημα των θρησκευτικών που λένε ότι θα το κάνουν θρησκειολογία, μπορούν να περάσουν πολλές ιδεολογίες, που δεν μπορούν από τ άλλα βιβλία. Οι γονείς πρέπει ν’ αφυπνιστούν! Δε θα είναι αθώες οι αλλαγές τους, και δεν ισχύουν αυτά που λένε για θρησκειολογία, γιατί το μάθημα της θρησκειολογίας γίνεται εδώ και 15 χρόνια στο Λύκειο με το βιβλίο “Χριστιανισμός και θρησκεύματα” επίσημα.

Ανεπίσημα γίνεται καθημερινά, γιατί τα παιδιά από άλλες θρησκείες ρωτούν τις διαφορές των θρησκειών για να ξέρουν αφού ήρθαν στη χώρα μας. Οι καθηγητές απαντούν, οπότε ατύπως γίνεται. Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν σχέση με πνευματικότητα όπως οι ίδιοι διατείνονται, και θα παρουσιάζουν στα παιδιά μέσω των νέων βιβλίων όπως υποθέτω βάσιμα, το κράτος και τους εαυτούς τους για Θεούς, πάντα υποβολιμαία!

Με τον τρόπο αυτόν διαπλάθουν συνειδήσεις για να κάνουν δικά τους συνειδησιακά τάγματα. Δεν είναι καθ’ αυτά τα θρησκευτικά, κρύβονται πολλά από πίσω! Οι γονείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, και αφού τα ελέγξουν θα πρέπει να τ απορρίπτουν με επιχειρήματα στα παιδιά .Μέσω τέτοιων βιβλίων αλλάζουν το κοσμοείδωλο για τις επόμενες γενιές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.