Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Εταιρείας που πήρε τα 25.000 ευρώ από τη Βουλή

Γράφει ο Blood

Το ότι η μειοψηφία έχει καταφέρει να καθιερώσει την αριστερά στην Ελλάδα ένα είδος, «ιερής αγελάδας» ένα είδος «θρησκείας» ένα «άβατο κριτικής» σαν τον μοναδικό «δημοκρατικό χώρο» με κανένα δικαίωμα σε κανέναν άλλον να σκεφτεί να πλησιάσει την δημοκρατικότητα τους, είναι γεγονός.

Κανείς μα κανείς σε αυτήν την χώρα δεν δικαιούται να ομιλεί, δεν επιτρέπετε  να κρίνει ότι είναι από αριστερά και πέρα. Μόλις κάποιος σκεφτεί, όχι κάτι απαραίτητα αρνητικό αλλά να κάνει μια καλοπροαίρετη κριτική, του τοποθετούν άμεσα την γνωστή «πινακίδα» του φασίστα στο κούτελο.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα, της «εξειδικευμένης» κουλτούρας, του «άβατου» της αριστεράς και το συγχωροχάρτι για οτιδήποτε κάνει η σκεφτεί ή ειπωθεί από την μεριά της αριστερής πλευράς και πέρα. Και φυσικά ότι σκεφτεί ή ειπωθεί από την αριστερά πλευρά και προς τα δεξιά, είναι ένα και μοναδικό. Φασιστικό.

Στην Ελλάδα λοιπών έχουμε δυο ταχύτητες πολιτών. Τους αριστερούς δημοκράτες και τους κεντροδεξιούς φασίστες. Τίποτα άλλο.

Έτσι  λοιπόν μετά από αίτημα προς την Βουλή της εταιρείας, ΕΜΙΑΝ,  ο πρόεδρος της Βουλής ενέκρινε την επιχορήγησή τους με το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000,00 €), για την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της για το έτος 2016

Την απόφαση για οικονομική επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της Βουλής της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ), υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Επειδή αυτή είναι χώρα είναι μικρή, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Αυτό βεβαία δεν κάνει τους αριστερούς ούτε να ντρέπονται ούτε να αισθάνονται άσχημα. Αντιθέτως. Θεωρούν «αγώνα» τα πάντα που κάνουν. Θεωρούν ότι οι πάντες είναι υποχρεωμένοι να τους ταΐζουν, να τους προσκυνούν και να μην βγάζουν άχνα .

Ο «κύριος» που πήρε τα 25.000 ευρώ από την βουλή με την έγκριση του ΠτΒ κ. Βούτση για να μελετήσει την Αριστερή νεολαία, είναι ο Θανάσης Καλαφάτης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκαδα.

 

Τι είναι η ΕΜΙΑΝ
Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

«Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΜΙΑΝ) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό: «τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαφύλαξη έντυπων και προφορικών αρχείων των οργανώσεων της ελληνικής νεολαίας, στα οποία θα έχει ελεύθερη πρόσβαση οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, [την] προώθηση της μελέτης της ιστορίας των οργανώσεων της αριστερής νεολαίας [της Ελλάδας] και [την] ανάδειξη της δράσης και της συμβολής τους στην πολιτική ζωή, στους κοινωνικούς αγώνες, στον αγώνα για τη δημοκρατία και τη διάδοση των αριστερών ιδεών από το τέλος του εμφυλίου πολέμου μέχρι και την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, καθώς και [τη] συστηματική πληροφόρηση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την ιστορία του αριστερού κινήματος της νεολαίας», όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 του καταστατικού της. Στα μέσα, επίσης, συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης συμπεριλαμβάνονται «δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις αρχειακού υλικού, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές, δημοσιεύσεις ενημερωτικού υλικού και συναυλίες».

Οι πρώτοι εταίροι της ήταν, σχεδόν αποκλειστικά, στελέχη και ενεργοί μέτοχοι αριστερών οργανώσεων και ομάδων νεολαίας της εποχής 1950–1974. Η ποικίλη δραστηριότητα της Εταιρείας τα χρόνια που πέρασαν από τη σύστασή της – συγκέντρωση δωρεών αρχειακού υλικού, κατάθεση προφορικών μαρτυριών, συλλογή φωτογραφικού υλικού, οργάνωση ημερίδων ή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, επετειακές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές συναντήσεις, εκδοτική παραγωγή κ.ά. – συνέβαλε στην έναρξη μιας ευρείας συζήτησης επί διαφόρων πλευρών του ως άνω κοινωνικοπολιτικού θέματος αφενός• και αφετέρου στην προσδρομή στις τάξεις της Εταιρείας, και ιδιαίτερα στον ευρύ κύκλο των φίλων της, νεότερων ανθρώπων, είτε αυτοί εκκινούν από επιστημονικά-επαγγελματικά ενδιαφέροντα είτε έλκονται από ιδιαιτερότητες της εποχής με την οποία ασχολείται η ΕΜΙΑΝ και επιθυμούν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνική ιστορία»

Δείτε το έγγραφο: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.