Υπάρχει και φιλότιμο!

Γράφει ο Γιάννης Μανώλης, Πολιτικός Επιστήμονας

Η αποκάλυψη για το μυστικό ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό μάλιστα αεροσκάφος, εγείρει προβληματισμούς και σοβαρά ερωτήματα τόσο ηθικής όσο και πολιτικής φύσης. Ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης -ο οποίος μάλιστα εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου εξαναγκάζεται να καταβάλλει διπλές ασφαλιστικές εισφορές- θα ήθελα να μου δοθούν πειστικές απαντήσεις στα παρακάτω:

  • Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, έμεινε μυστικό;
  • Ποιοι ήταν οι συνεπιβάτες του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό αεροσκάφος;
  • Γιατί δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού;

Ο πρωθυπουργός, μετά από καθυστέρηση 6 ημερών και κατόπιν, αφενός, των πιέσεων της Νέας Δημοκρατίας και, αφετέρου, της κατακραυγής της κοινωνίας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πήγε στο Παρίσι και συναντήθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας Ρότσιλντ για να συζητήσουν τις προοπτικές διαχείρισης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Και στο σημείο αυτό ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά ερωτήματα:

  • Είχε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κάποια σύμβαση (τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2017 τέτοια σύμβαση δεν υπήρχε) με την εταιρεία Ρότσιλντ προκειμένου η τελευταία να παρέχει συμβουλές στο Ελληνικό Κράτος;
  • Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;
  • Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ενήμερος για την μυστική συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ρότσιλντ;
  • Γιατί η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα, με διάφανο και επίσημο τρόπο;
  • Ο λαλίστατος Υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνος Καμμένος, είχε λάβει γνώση για τη συγκεκριμένη συνάντηση;

Η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση, για τον σκοπό του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Παρίσι, μετέτρεψε ένα ηθικό ζήτημα σε μείζον πολιτικό θέμα. Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του οφείλουν, από τη μία μεριά, να σέβονται τους περιορισμένους πόρους της πατρίδας μας -που προέρχονται από την άγρια φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών- και, από την άλλη, να ενημερώνουν επισήμως και με διάφανο τρόπο για τις κινήσεις τους που μπορεί να προκαθορίσουν την πορεία της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία μιας δημοκρατικής Πολιτείας. Αν, λοιπόν, τους έχει μείνει έστω και ελάχιστη “τσίπα” οφείλουν να πουν άμεσα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Γιατί ας μην λησμονούμε ότι η Ελληνική κοινωνία -παρότι έχει στερηθεί πολλά- συνεχίζει να έχει φιλότιμο. Κάτι το οποίο έχει απολέσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.