Το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Ο Φίλης άναψε φωτιά με την δήλωση, ότι θα πρέπει να σκεφτούμε να επαναπροσδιορίσουμε τον εταίρο, κάτι που έδειχνε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τους ΑΝΕΛ και κάνοντας ένα άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ.

Στο κυβερνόν κόμμα λεγόταν ότι γινόταν τέτοιες συζητήσεις, αλλά πολλοί δεν τις διέρρεαν για να μην υπάρξει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή. Άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να το μαζέψουν και να πουν ότι δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια στην συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Η αντίδραση από το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα ήταν ότι και στις δύο εκλογικές νίκες ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εταίρο τον δεξιό Καμμένο λέγοντας ότι ο Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Η Φώφη μπορεί να αποκρούει κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μήνυμά της   είναι κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με κορμό ΣΥΡΖΑ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τα μεγάλα διλλήματα ένα πολλά και όχι μόνο. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι μερικοί θέλουν συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πάλι λένε ότι εάν συγκυβερνήσουν ο ΣΥΡΖΙΑ με την ΝΔ γιατί να συμμετέχουμε και εμείς; ποιος θα κάνει αντιπολίτευση η ΧΑ; Έτσι η Φώφη έχει βρεθεί σε λαβύρινθο, δεν ξέρει πώς να τον διαβεί και ποια απόφαση να πάρει. Μέχρι ωσότου αποφασίσει, ο χρόνος μπορεί να έχει τελειώσει και να μην βγει κανείς κερδισμένος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι ΔΗΣΥΜ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, ο στόχος της είναι να γίνει τρίτη πολιτική δύναμη, έχει κάνει ανοίγματα σε όσους θέλουν ενιαίο και ισχυρό κεντροαριστερό κόμμα. Στην ΔΗΣΥΜ μετράνε ήδη τις «προσλήψεις» του Αχμέτ Ιχλάν από το Ποτάμι, του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Γιώργου Παπανδρέου που είναι υπέρ μίας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Λαλιώτης. Ο Βενιζέλος αντέδρασε ήπια στην επιστροφή του «άσωτου υιού» δηλώνοντας ότι κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη. Σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει, έχει θέσει πάγιο βέτο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συγκυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντίπερα όχθη, στην όχθη του κυβερνώντος κόμματος στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό λένε ότι ας απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τα βαρίδια που έχει στην πλάτη του και το συζητάμε.

Η φωτιά σβήστηκε από το τηλεφώνημα που είχαν Τσίπρας και Καμμένος και τα μαχαίρια μπήκαν στα θηκάρια.

Με το ζόρι γάμος δεν γίνεται. Θέλει συναίνεση και από τους δύο. Πώς το λένε στην γαμήλια γλώσσα; να πουν το ΝΑΙ και οι δύο, αλλιώς το φλερτ θα δεν θα καταλήξει σε γάμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.