Το πονηρό μονοπάτι που λέγεται δραχμή

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Μες στη ζωή δρόμοι ανοίγονται σωρό
κι όποιον γουστάρεις τον τραβάς κι όπου σε βγάλει
μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό
που πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη

Το μονοπάτι σαν θα πάρεις μια βραδιά
τον ίσιο δρόμο μια για πάντα τον αφήνεις
κι ολημερίς θα κουρελιάζεις ένα λαό
κι ανθρώπους μες τα κουρέλια τους  θα ντύνεις

Εκεί ξεχνάει κι ο Θεός για να σε δει
περνάς και φεύγεις και δεν κλαίει ανθρώπου μάτι
μερικά  σκουπίδια παραπάνω δηλαδή
μες στης πλανητικής- ζωής το πονηρό το μονοπάτι

Το μονοπάτι το πονηρό λέγεται τοπικό νόμισμα, δραχμή, απομόνωση, έλλειψη φαρμάκων, έλλειψη καυσίμων, αφύλαχτα σύνορα, χωρίς συμμάχους, συσσίτια ουρές, ένα κιλό ρύζι την εβδομάδα, κοινόχρηστοι χώροι διαβίωσης…κ.α

Οι δρόμοι που ανοίγονται σωρό, αλλά μας τους κλείνουν για το συμφέρον τους,…ποιοι είναι;; Φεύγουν αυτοί που πήραν χώρα, και μέσα σε μια διετία ,την έκαναν μια ατελείωτη  παράγκα του Χειμώνα .Γιατί; Από άγνοια, από απωθημένα, από συμφέρον, πολλών μορφών,από μίσος στους μη δικούς τους.

Μαθαίνουμε μέσω της Παιδείας, αγωγής, πληροφορίας σήμερα, να παράγουμε, να μην είμαστε φυγόπονοι και βολεψάκηδες. Γινόμαστε εργατικοί, έντιμοι, και εντάξει στις υποχρεώσεις μας και τις υποσχέσεις μας,όπως όδευε η προηγούμενη κυβέρνηση με τόσα εμπόδια, και δεν την άφησαν. Μαθαίνουμε να παράγουμε από ιδέες, ως ύλη. Ανοίγουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια,(Κύπρος) κάνουμε επενδύσεις, ανοίγουμε επιχειρήσεις, αφού βέβαια αλλάξουμε το θεμέλιο, που είναι η  κοσμοθεωρία  μας, πάντα μέσα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αφού απαξιώσουμε πολιτικά πρώτα μέσα μας, εντελώς ,αυτούς που τώρα καταστρέφουν την πατρίδα μας. Χωρίς δειλία, ενοχές, και με δύναμη μέσα μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.