Τι απειλεί την ΝΔ;

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Απειλείται από κάτι η πορεία της παράταξης προς την εξουσία; Κι αν ναι, από τι και πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Μην είναι οι ατυχείς δηλώσεις στελεχών; Όχι και τόσο. Άλλες ανασκευάζονται επιτυχώς κι άλλες ελάχιστα απασχολούν την επικαιρότητα και ξεχνιούνται ταχύτατα.

Μην είναι οι παροχές του ΣΥΡΙΖΑ; Η συνοχή του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο διαρρηγμένη που δεν αρκούν κάποιες πρόσκαιρες διευκολύνσεις για να επανασυσπειρώσουν άμεσα τους οργισμένους κι απογοητευμένους ψηφοφόρους του.

Μην είναι οι επιμέρους πιθανές, άστοχες επιλογές προσώπων ή οι προσχωρήσεις ατόμων που μέχρι χθες αμφισβητούσαν την ιστορική διαδρομή της ΝΔ ακόμη και με τις πρόσφατες κυβερνητικές προσπάθειες της για την όσο το δυνατόν ταχύτερη έξοδο από την κρίση; Στη συλλογική προσπάθεια ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος όλοι έχουν δικαίωμα στη συμμετοχή στο βαθμό που ασπάζονται τις βασικές παραταξιακές αρχές και δεν θυμούνται την συμπόρευση μόνο όταν αναδύεται έντονη… μυρωδιά εξουσίας!

Αυτό που πραγματικά μπορεί να απειλήσει την αυτόνομη πορεία της ΝΔ προς την κυβέρνηση είναι ένα τρίπτυχο που περιλαμβάνει διαχρονικά λάθη και ζητήματα που πλέον η κοινωνία δεν συγχωρεί σφάλματα σε κανέναν.

Το πρώτο, είναι η τάση για ατέρμονη εσωστρέφεια ακόμη, και για τα πιο ασήμαντα θέματα, χωρίς μάλιστα να εκφράζονται τεκμηριωμένες εναλλακτικές προτάσεις.

Το δεύτερο είναι, η ανάγκη διαρκούς εξειδίκευσης των προτάσεων με πρακτικές απαντήσεις άμεσης επίδρασης σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα. Η ανακύκλωση της θεωρητικολογίας δεν εμπνέει κανέναν και η λύση δεν βρίσκεται αποκλειστικά στις όποιες φιλότιμες προσπάθειες επιτροπών και υποεπιτροπών με μέλη που έχουν μηδενική συμμετοχή στον καθορισμό της πολιτικής γραμμής.

Το τρίτο και πολύ σημαντικό, ειδικά επειδή ο Κυριάκος ευαγγελίστηκε από την πρώτη στιγμή την ανανέωση, είναι η μετάγγιση με φρέσκο, αλώβητο από τις παλαιοκομματικές λογικές προσωπικό να γίνει με κανόνες απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Ούτε τα υπάρχοντα στελέχη να αισθάνονται ότι προτιμήθηκαν κάποιοι αλεξιπτωτιστές χωρίς να έχει πρώτα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και αξιοποίηση του τωρινού δυναμικού πχ από την νεολαία, την τοπική αυτοδιοίκηση ή τον συνδικαλισμό. Ούτε να πλανώνται υπόνοιες νεποτισμού ή ευνοιοκρατίας για κάποιες από τις καινούριες επιλογές.

Οι απειλές καλό είναι να αναγνωρίζονται έγκαιρα και να αποτρέπονται πριν καταστούν αιμορραγούσες ή ακόμη και θανατηφόρες πληγές. Πριν να είναι αργά για θεραπεία και οριστική επούλωση! Κι η χώρα, οι πολίτες της και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο την τωρινή οικτρή κυβερνητική εικόνα. Γι’ αυτό προσοχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.