Τα παιδιά με αναπηρία πληρώνουν την παντόφλα που τρώει ο Πολάκης

Γράφει ο Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμονας – Εκδότης

Το νταβατζιλίκι Πολάκη και τα παιχνίδια του με την υγεία των πολιτών συνεχίζεται, με θύματα αυτή τη φορά ανθρώπους με αναπηρίες και κυρίως, μικρά παιδιά τα οποία είναι ενταγμένα σε δομές ειδικής αγωγής.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Το υπουργείο Υγείας υποχρεώνει τα κέντρα ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, κέντρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγου και κίνησης, αναπτυξιακών δυσκολιών, παιδιών με αυτισμό και άλλες παθήσεις) να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά δεν θα αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασφαλισμένους.

Και ενώ μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν τα κέντρα και στη συνέχεια έπαιρναν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ προσκομίζοντας τις σχετικές αποδείξεις, τώρα τα κέντρα θα πληρώνονται από τον Οργανισμό, μετά όμως από τρεις μήνες.

Παράλληλα, θεσπίζεται κλειστός προϋπολογισμός για τις συγκεκριμένες παροχές και σε περίπτωση που καταγραφεί υπέρβαση, τότε η διαφορά θα παρακρατείται από τα κέντρα (όπως γίνεται με τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακευτικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους ιδιώτες γιατρούς).

Και για να το κάνουμε λιανά, ο βαρύμαγκας Πολάκης, οδηγεί σε λουκέτο το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κέντρων, στην ανεργία πολλούς επιστήμονες και στην απόγνωση χιλιάδες γονείς οι οποίοι αν έχουν χρήματα θα μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά, σε διαφορετική περίπτωση, θα τα δουν να σαπίζουν αβοήθητα στο σπίτι.

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα….

Κανείς δεν λέει να μην μπει μια τάξη σε όλο αυτό το σύστημα που η αλήθεια είναι ότι εκτρέφει και φίδια και πολλές κομπίνες.

Κανείς δεν λέει να μην γίνει καταγραφή όλων αυτών των διαδικασιών για να σταματήσει το κράτος να πετά χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Είναι άλλο αυτό όμως και άλλη, εντελώς διαφορετική και αντιδημοκρατική η νοοτροπία Πολάκη και η νοοτροπία τω συν αυτώ, νοοτροπία που παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Βορείου Κορέας και Βενεζουέλας.

Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε», χωρίς διάλογο επειδή έτσι γουστάρουμε διότι είμαστε αριστεροί και έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης να το εφαρμόζει στο σπίτι του και στο χωριό του αν τον παίρνει.

Να ξέρετε όμως ότι αυτές οι μαγκιές δεν περνάνε ούτε στα σπίτια αλλά ούτε στα χωριά του και σας βεβαιώνω, ότι τυπάκια σαν τον Πολάκη, είναι χαραχτηριστικά δείγματα παντοφλοφάγων!

Λοιπόν κύριοι, εδώ έχουμε Δημοκρατία.

Αν δεν σας αρέσει, σπίτια σας γιατί την ηλιθιότητα σας θα την πληρώσουν αθώα παιδιά, που παρά την αναπηρία τους, γουστάρουν να ζήσουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.