Σε λίγο τα κολεόπτερα θα είναι «γκουρμέ»

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Με αυτή την κυβέρνηση των συριζανελιτων,  αυτό που έκανε η Ατζελίνα με τα γκουρμέ  κολεόπτερα,  θα το κάνουμε όλοι από ανάγκη σε λίγο…

Όπως είπε και ο Αριστοτέλης υπάρχουν δύο είδη στερήσεων.

‘’Διχώς δε εισίν ενδεείς’’, η στέρησης των αναγκαίων και η στέρησης των περιττών.

Τώρα τι θεωρεί ο καθένας αναγκαίο και τι περιττό, ειδικά σήμερα, είναι θέμα προς διερεύνηση. Ο Σωκράτης έλεγε για τ αγαθά της εποχής του, -τι πλούσιος είμαι που δεν τα έχω ανάγκη.. Γιατί η φυλακή του ανθρώπου είναι οι ανάγκες του..

Και άλλοι θεωρούν ανάγκες τους να σε καταστρέφουν οικονομικά, να σ εξαντλούν ψυχολογικά, για  να σε κάνουν πιόνι τους και  σκλάβο   τους, για να πληρώνεις τους φίλους τους, και για να ικανοποιήσουν το συμπλεγματικό <εγώ> τους, με πολυτέλειες που έβλεπαν στον ύπνο τους και είπαν αισχρά ψέματα για να τις κάνουν πραγματικότητα.

Οι πιο αφιλοσοφητοι  κάνουν τους φιλοσοφημένους, τύπου, δε πειράζει όλοι τα ίδια είναι, χωρίς επιχειρήματα, οι δειλοί,  ένοχοι ιδιοτελείς(με το χρήμα έξω), φυγόπονοι πάνε στα κατ αυτούς <εύκολα> κ μιλανε για δραχμη…για να μαζεύουμε γλάρους και σαλιγκάρια για φαγητό.. και μέσα στο πέλαγος του μαζοχισμού

 

Έχεις και τον Παλαμά που λέει

ανάξιος όποιος δε μπορεί
μες στο σεισμό το χαλασμό
κάστρο τη γνώμη του να στήσει,
και καρτερεί,
και λέει: να ιδώ· και δε μπορεί
κι αργοσαλεύει του η ψυχή,
σαν το κυπαρίσσι.

Εχεις και το Βάρναλη με το…

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Διαλέγουμε και παίρνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.