Ποιοι δεν θέλουν την ανανέωση στην ΝΔ;

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Διαβάζω δημοσιεύματα για ενόχληση παλαιών βουλευτών και στελεχών για την προώθηση νέων στις εκλογικές λίστες της ΝΔ. Κι αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο;

Μήπως η πιθανότητα αποστρατείας τους; Μα αυτή την αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός, αν δεν κάνω λάθος; Ή όταν διαβλέπουν τον κίνδυνο μη εκλογής παύει να είναι και τόσο κυρίαρχος και θυμούνται τους μηχανισμούς. Αυτούς τους μηχανισμούς που προώθησαν κάποτε και τους ίδιους και σε πολλές περιπτώσεις επέβαλλαν την υπερψήφιση τους!

Μήπως ο κίνδυνος να μην αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις εφόσον δεν εκλεγούν; Μα αρκετά δεν προσέφεραν ορισμένοι σε διάφορες κυβερνητικές περιόδους Έσωσαν επανειλημμένα την χώρα. Ας δοκιμάσει και κανένας άλλος!

Τέλος πάντων. Τα ψηφοδέλτια πάντα ανανεώνονται σε σημαντικό βαθμό, πάνω από 30%. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η ανανέωση αφορά κυρίως τις μη εκλόγιμες θέσεις. Συνωστίζονται υποψήφιοι είτε με την προοπτική της κομματικής η κυβερνητικής αξιοποίησης και φυσικά της αύξησης της κοινωνικής και πολιτικής αναγνωρισιμότητας, όχι πάντα με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ανανεώνονται σε πολύ μικρότερο βαθμό και πλειοψηφικά με άτομα προερχόμενα από πολιτικές οικογένειες ή αστέρες κάθε είδους (καλλιτεχνικούς, αθλητικούς κλπ).

Η ανανέωση δεν είναι μια κενή λέξη που εξαντλείται στην ικανοποίηση κάποιου να δει το όνομα του σε ένα ψηφοδέλτιο. Χρειάζεται να εκπληρώνονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την εμπειρία, τις γνώσεις, την ατόφια κοινωνική διαδρομή, τον ιδεολογικό προσδιορισμό του ατόμου. Αλλιώς θα πρόκειται για την ηλιακή ανακύκλωση των ίδιων υλικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.