Ο Πετρόπουλος, η Θάνου κι οι… κοκκινοσκουφίτσες!

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Δυο ξεχωριστές ιστορίες. Δυο όψεις ενός κοινού μεταπολιτευτικού νομίσματος με τη μυρωδιά και την αυταπάτη των χειρότερων στοιχείων μιας ολόκληρης εποχής.

Ο υπουργός Πετρόπουλος περιδιαβαίνει περιχαρείς τα σοκάκια επειδή οι πολίτες ζητωκραυγάζουν από την χαρά τους για τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. Η δε Θάνου παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια να παρατείνει την θητεία της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου βρέθηκε μπροστά στην τήρηση της συνταγματικής θεσμικότητας από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο πρώτος, προσπαθώντας να περιγράφει ένα μόνο μέρος των νέων εισφορών (αυτό που αφορά όσους κινούντα εισοδηματικά σε χαμηλά επίπεδα και όντως θα έχουν μια πρόσκαιρη ελάφρυνση) ξέχασε να αναφερθεί σε όλους του υπόλοιπους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επιστήμονες που θα αναγκαστούν να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν το διαρκώς ετοιμόρροπο ασφαλιστικό σύστημα.

Επίσης θα έπρεπε να λάβει υπόψη του ότι το τυράκι των μειωμένων εισφορών για ένα μέρος επαγγελματιών συνοδεύεται από την φάκα της αντίστοιχης απομείωσης των μελλοντικών συνταξιοδοτικών αποδοχών οι οποίες θα συμπιέζονται όλο και περισσότερο προς την ελάχιστη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Η δε δεύτερη, επιχείρησε μια πρωτοφανή… θεσμική “λαθροχειρία” με μόνο σκοπό το παροδικό προσωπικό όφελος ακόμη κι αν δεν προέκυπτε από πουθενά συνταγματικό παράθυρο για αναβολή της συνταξιοδότησης της.

Η μεταπολιτευτική μικροπολιτική σαπίλα έχει πολύ πιο βαθιές ρίζες από όσο νομίζουμε και δεν ξεριζώνονται ούτε καν με την εθνική πανωλεθρία της παρατεταμένης κρίσης. Οι δήθεν ανυποψίαστες… κοκκινοσκουφίτσες συνεχίζουν να ψάχνουν κακούς λύκους – εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουν τα αμαρτήματα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.