Ο μήνας για αυτούς έχει εννιά και τα ταμεία άδεια….

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαϊδης, Επιχειρηματίας

Διαβάζω στην Καθημερινή πως δυστυχώς δεν θα γίνει η παραχώρηση των 14 περιφερειακών  αεροδρομίων στην Fraport στις 15 Μαρτίου, όπως ήταν το ανεπίσημο ορόσημο και έτσι δεν θα καταβληθεί το 1,234 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία όπως ορίζει η σύμβαση με την παραχώρηση των αεροδρομίων.

Η αιτία ότι καθυστερεί η ολοκλήρωση δύο επί μέρους συμβάσεων. Η άγνοια της σχέσης χρόνος-χρήμα είναι παροιμιώδης σε αυτήν την Κυβέρνηση. Την ώρα που κυνηγάμε το ένα ευρώ, αδιαφορούμε για την καθυστέρηση 1,234 δις ευρώ!

Νύχτα μέρα θα έπρεπε να δουλεύουν στο υπουργείο, εκείνο με τον Βελουχιώτη στην πλάτη του υπουργικού γραφείου, για να έρθει το χρήμα στα ταμεία. Αλλά αυτοί στις ιδεοληψίες τους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις αδιαφορώντας αν αυτές είναι απαραίτητα αναγκαίες για τα απένταρα ταμεία μας. Το ίδιο δεν κάνουν με το Ελληνικό; Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα; Πότε θα μπουν μπουλντόζες; Ουδείς γνωρίζει. Από την μια προσπαθούν να καθυστερήσουν την επένδυση ανακαλύπτοντας αρχαία μνημεία, ανακαλύπτοντας διατηρητέα ντεπόζιτα νερού, ανακαλύπτοντας προϊστορικά δάση.

Πέρα από αυτά έχουμε τους πρόσφυγες σε κάποια από τα διατηρητέα κτήρια και το αμαξοστάσιο του τραμ που καταλαμβάνει μια σημαντική έκταση και που εδώ και δύο χρόνια αδυνατούν να βρουν κάποιον άλλο χώρο αλλού για να το μετακινήσουν. Δεν τους απασχολεί καθόλου όπως είπαμε παραπάνω η σχέση του χρόνου με το χρήμα. Το χρήμα μπορεί να περιμένει, προηγείται το Κόμμα, οι κομματικοί δήμαρχοι και οι διαχρονικές καταβολές των αποφοίτων της ΚΝΕ που οι περισσότεροι κάνουν το διδακτορικό τους από τα υπουργικά έδρανα αυτής της Κυβέρνησης. Ούτε έχουν το απαιτούμενο επίπεδο μεσαίου μυαλού να δουν τι χάνουν, η για να είμαι πιο συγκεκριμένος, τι χάνουμε. Με το που θα αρχίσουν τα έργα θα αρχίσουν και οι προσλήψεις.

Από την μια η ανεργία θα μειωθεί κατά τι και από την άλλη όλοι αυτοί οι προσλαμβανόμενοι και η εργοδοσία θα καταβάλλουν εισφορές στο άδειο Κοινωνικό Ταμείο. Τα έργα σημαίνουν αγορές. Μηχανημάτων, πρώτων υλών, χρησιμοποίηση των δικτύων ενέργειας, καύσιμα. Όλα αυτά σημαίνουν ΦΠΑ και ΦΠΑ σημαίνει χρήμα. Σημαίνουν έμμεσους φόρους, σημαίνουν φόρους από το αυξανόμενο εισόδημα. Χώρια που θα αλλάξει το κλίμα και μέσα αλλά κυρίως έξω ότι κάτι άρχισε να κινείται στην Ελλάδα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν τους συγκινούν γιατί κυρίως δεν τους συγκινεί η Ανάπτυξη. Τους συγκινεί η Κοινωνική Εξαθλίωση γιατί εκεί έχουν μάθει να αλιεύουν ψήφους τα αριστερά κόμματα και δεν θέλουν με τίποτα, άσε τι λένε, να φύγουμε από την Εξαθλίωση.

Συμπέρασμα ένα. Για όσο καιρό θα βρίσκονται στην Εξουσία ο μήνας για αυτούς θα έχει εννιά και τα ταμεία θα μένουν άδεια προσπαθώντας να τα γεμίσουν μόνο με φόρους και με κουτσουρεμένες συντάξεις. Αυτή είναι η τραγική αλλά ουσιαστική πραγματικότητα…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.