Ο Κυριάκος έστειλε τα… “νούμερα” στην Γ’ Αθηνών!

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Ξεκάθαρος, κάθετος κι… οριζόντιος, ο Κυριάκος έστειλε σήμερα με την ομιλία του όσους περιφέρουν εαυτούς όχι ως εν δυνάμει αλλά ως σίγουρους υποψηφίους βουλευτές, εκεί, εκεί στην… Γ’ Αθηνών.

Δεν έχουν σημασία τα άδολα, ή μη, κίνητρα ορισμένων. Θεμιτή η φιλοδοξία και οι περισσότεροι μπορεί να αποτελούν τίμιους και συνεπείς αγωνιστές της παράταξης. Όχι ότι λείπουν και οι περιπτώσεις που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας αλλά αποτελούν μια φαιδρή μειοψηφία.

Το σημαντικό για ένα δημοκρατικά δομημένο κόμμα εξουσίας είναι να υπάρχουν συγκεκριμένες, αξιόπιστες και διαρκείς διαδικασίες αξιολόγησης των πάντων και φυσικά όσων επιθυμούν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Να γνωρίζουν εξαρχής οι πάντες ότι η προσφορά τους αξιολογείται όπως και οι ευρύτερες δυνατότητες (γνωστικές, επικοινωνιακές κλπ) που διαθέτουν και βάσει αυτών των δεδομένων θα προτιμηθούν από κάποιον άλλο κι όχι λόγω ιδιαίτερων προσωπικών σχέσεων ή εσωκομματικών ισορροπιών.

Πολλοί από αυτούς που προβάλλονται πρόωρα, και κάποιοι με υπερβολική ζέση, λειτουργούν με την σιγουριά του υποτιθέμενου… φίλου, του “κολλητού” και εκθέτουν, με τον υπέρμετρο εγωισμό και τον κομπασμό, εκτός από τον εαυτό τους το ίδιο το κόμμα που θέλουν να υπηρετήσουν.

Σε αυτούς έδειξε τον δρόμο για τον πάγκο ο Κυριάκος με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Περιέσωσε την αξιοπρέπεια της ιστορικής παράταξης κι έβαλε οριστικό τέρμα σε ένα φαινόμενο καιροσκοπισμού και μισαλλοδοξίας που δεν της αξίζει να την τυραννούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.