Οι επώνυμοι με τις αυταπάτες τους

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Επώνυμοι,  μεγάλα ονόματα του θεάτρου, της τέχνης, του τραγουδιού  πίστεψαν στο νέο που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσαν αυτήν την πρότασή  τους  μέσα από εκδηλώσεις, δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις. Μία από τις πιο γνωστές ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου, αυτή όμως προέρχεται από την ελίτ της χώρας μας. Πίστεψε στον Τσίπρα, τον στήριξε ασχέτως για τις μπλε καταβολές που είχε στο ξεκίνημά της. Τώρα όμως τι είδε στο αγαπημένο της πρόσωπο και απέσυρε την στήριξή  της; Είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  πείθει πλέον  την ίδια; Ή μόνο ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έβαλε εμπόδια για  την μη ανανέωση του διαβατηρίου της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων; Κάτι που την ώθησε και στην παραίτηση από το αξίωμα.

Η ίδια είπε ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ αυτό που θεωρώ το σωστό για την χώρα μου. Η εφημερίδα Αυγή που αρέσκεται στο δηκτικό ύφος έγραψε  «τι πρόσφερε στην χώρα μας η σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών αγώνων;», βάζοντάς την στο στόχαστρο για τα δανεικά τον Ολυμπιακών Αγώνων. Ξέχασε όμως να πει ότι ο κ. Σιμήτης την είχε τοποθετήσει στην θέση για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Που τόσο πολύ τους θέλαμε, αλλά εδώ και μία δεκαετία τους καταριόμαστε όσο κανένα  άλλο γεγονός. Νομίζω αυτό το γεγονός και τα Μνημόνια έχουν ακούσει τις περισσότερες κατάρες από τους πιο πολλούς  Έλληνες.

Οι άλλοι επώνυμοι που επένδυσαν στην έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τώρα προβαίνουν σε δηλώσεις κατάρας, «εάν το ήξερα να μου κοβόταν το χέρι» Μποσταντζόγλου, Ντίνος Καρύδης «εάν το ήξερα  δεν θα τον ψήφιζα καθόλου», άλλοι είναι απογοητευμένοι όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης. Ο μόνος που βρήκε στέγη ήταν ο Κιμούλης που τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου ΚΠΣΙΝ.  Η τοποθέτηση Κιμούλη στην θέση αυτή δείχνει την λειψανδρία που έχουμε  σε κρίσιμους τομείς. Το Υπουργείο Πολιτισμού που υπάρχει μόνο για να λέμε ότι υπάρχει. Οι καλλιτέχνες οι περισσότεροι είναι ετερόφωτοι προσπαθούν να κερδίσουν τον σεβασμό , την καταξίωση τους μόνοι τους.  Ως επί το πλείστον λίγοι είναι αυτοί που χρηματοδοτούνται,  όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Η αείμνηστη  Μελίνα Μερκούρη άλλαξε το status στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά όταν το 1990 το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές είπε στον Ανδρέα Παπανδρέου ότι «πια δεν αρέσουμε». Μάλλον αυτό καταλαβαίνουν και πολλοί επώνυμοι  για τον ΣΥΡΙΖΑ και στρέφονται στην σφοδρή κριτική. Ο ΣΥΡΖΙΑ δεν αρέσει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.